Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Наставак суђења за убиство Славка Ћурувије заказан за 17. септембар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 09. 2021.

Аутор: Бета Извор: Бета

Наставак суђења за убиство Славка Ћурувије заказан за 17. септембар

У Специјалном суду данас није настављено поновљено суђење за убиство новинара Славка Ћурувије, а наредно рочиште је заказано за петак 17. септембар

Фондација Славко Ћурувија је на свом сајту објавила да судјење у поновљеном поступку није одржано због спречености  члана судског већа Драгана Милошевића.

Председница судског већа Снежана Јовановић није прецизирала шта је узрок спречености Милошевића и једино је прокоментарисала да је "у искреном очекивању" да ће се наредно рочиште, ипак одржати.

Оба рочишта, данашње и наредно, заказана су пре тачно два месеца, колико је и трајала последња пауза у поновљеном поступку.

Ово суђење је почело 5. октобра прошле године, а пре тога, у јулу, је Апелациони суд, због прекорачења оптужнице, оборио првостепену пресуду из 2019.

Том пресудом су челници и оперативци Ресора државне безбедности Радомир Марковић, Милан Радоњић, Ратко Ромић и Мирослав Курак били проглашени кривим и била им је одређена казна затвора од укупно 100 година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси