Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Проглашени најбољи на конкурсу за кратку новинску причу „Миливоје Илић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2022.

Аутор: Реч народа Извор: Реч народа

Проглашени најбољи на конкурсу за кратку новинску причу „Миливоје Илић“

„Реч народа“ готово четврт века расписује конкурс за кратку новинску причу у знак сећања на новинара Миливоја Мићу Илића који је својим пером обележио специфичне новинарске форме саткане хумором и фином сатиром, а који се у вечни живот преселио августа 1999. године.

 

На конкурс расписан у децембру 2021. године стигле су 22 приче. Према одлуци жирија и сходно пропозицијама, за најбољу новинску причу проглашен је наслов „Камен за на главу“ аутора Бранислава Доцина из Пожаревца. Прича о нашим наравима у којој је апострофирана „пословна“ сналажљивост са довољном дозом ироније, заслужила је пажњу жирија и одлуку о првој награди.

Другу награду добио је аутор приче „Кафа“, Голуб Јашовић из Крагујевца. Кафа, саставни део наше свакодневице, заједничко време за туговање и радовање, за сећање, испричана на књижевни, али и новинарски, фактографски начин.

Трећенаграђена је прича „Пут“ Зорке Стојановић из Малог Црнића. Прича мало „бежи“ од стварности и у тренутку личи на љубавну. Наговештава као избор исконску љубав према животу.

Због квалитета пристиглих прича, трочлани жири, Татјана Живковић, Светлана Евковски и Драгана Деурић  донео је одлуку да пажњу завређују још две занимљиве приче, „Римски шлем и келтска брвнара“ Томислава Ђокића из Скорице код Ражња  и „Београдска слатка авантура“ Ане Стјеље из Београда.

Награђене и похваљене приче биће објављене у недељнику „Реч народа“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси