Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Први форум Кинеске медијске групе, честитке Си Ђинпинга и Томаса Баха
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

Први форум Кинеске медијске групе, честитке Си Ђинпинга и Томаса Баха

Кинески председник Си Ђинпинг данас је упутио честитку Форуму Кинеске медијске групе (КМГ) истакавши да ће Кина предстојећим Зимским олимпијским играма у Пекингу свету поклонити једноставан, сигуран и узбудљив олимпијски догађај

Си је изразио наду да ће гости мудро разговарати, размењивати и делити искуства, те да ће пренети олимпијски дух и заједнички промовисати развој зимских олимпијских спортова.

Први Форум КМГ отворен је 26. јануара у Пекингу, а домаћин је Кинеска медијска група. На форуму, организованом путем видео-везе са темом "Уживање у технолошким Зимским олимпијским играма", окупили су се представници 145 медијских институција и међународних организација из 78 земаља и региона широм света.

Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах у честитки коју је упутио навео је да је Кинеска медијска група (КМГ) савладавши многобројне потешкоће, на иновативан начин омогућила одржавање форума.

"Отварањем Олимпијског канала Кинеске медијске групе (ЦЦТВ 16), одлична сарадња МОК и КМГ достигла је нову висину", рекао је Бах.

Председник и главни уредник КМГ Шен Хаисјунг је рекао да је иновација увек главни тон и мотив. КМГ, као практичар и промотер медијских иновација, жели да са партнерима широм света улаже заједничке напоре, да сарађује са МОК у свим погледима, како би свету приказивала фантастичне, изванредне и одличне Зимске олимпијске игре.

На форуму су говорили и бројни представници медијских институција и међународних организација.

КМГ Форум организује Кинеска медијска група у сарадњи са Кинеским олимпијским комитетом и Пекиншком организационом комисијом, а под покровитељством Министарства науке и технологије Кине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси