Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  “Зрењанин” о Зрењанину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2022.

Аутор: Volimzrenjanin.com Извор: Volimzrenjanin.com

Изложба фотографија поводом 70 година листа “Зрењанин”

“Зрењанин” о Зрењанину

У Малом салону Народног музеја Зрењанин, поводом 70 година од оснивања листа “Зрењанин”, у четвртак, 7. јула 2022. године у 19 часова биће отворена изложба новинских фотографија под називом „Зрењанин” о Зрењанину.

Поставка обухвата више од 60 фотографија из архиве недељника “Зрењанин” и приватне колекције Бранислава Милина које су снимљене од краја шездесетих па све до деведесетих година прошлог века.

На фотографијама су раднице на њивама, мотив који веома подсећа на фотографије Маргарет Бурк Вајт, снимљене у Чехословачкој 1938. године (Women working in the field, Kostolná, Czechoslovakia), али и у индустријском амбијенту, ту је радник који „окачен” о сајлу држи лист Зрењанин, као на фотографији „Workers on the Empire State Building” 1930. године, коју је снимио Луис Викс Хајн. Све ово можемо сагледати у радовима Бранислава Милина и Љубе Милосављевића, који указују на континуитет и квалитет фотографске традиције утемељене на најбољој светској пракси фото₋репортаже, односно новинске фотографије. 

Аутор изложбе је Јован Дрндак Његовић, фотограф и уредник фотографије листа “Зрењанин”. Изложба ће трајати до 28. јула 2022. године.

Улаз је слободан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси