Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужени за убиство Дафне Каруане Галиције признао злочин: За мене је то био само посао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2022.

Аутор: РТС, Ројтерс, Гардијан Извор: РТС

Оптужени за убиство Дафне Каруане Галиције признао злочин: За мене је то био само посао

Један од оптужених за активирање бомбе испод аутомобила којом је убијена истраживачка новинарка са Малте Дафна Каруана Галиција, признао је злочин.

У интервјуу за "Ројтерс" рекао је да би тражио већу накнаду за убиство новинарке да је знао више о њој.

Џорџ Деђорђо, један од оптужених за учешће у убиству Дафне Каруане Галиције у интервјуу за Ројтерс, признао је да је учестовао у злочину, као и да ће открити и друге који су уплетени у то убиство.

"Да сам знао тражио бих 10 милиона, а не 150.000", рекао је Џорџ Деђорђо, мислећи на износ у еврима који му је наводно плаћен за убиство, преноси британска агенција.

Деђорђо, који је заједно са братом Алфредом и сарадником Винсом Мускатом оптужен за убиство Каруане Галиције у октобру 2017. године, рекао је да је за њега "то био само посао", али и да му је жао.

Рекао је и да није знао много о Каруани Галицији или њеној породици пре него што је пристао да учествује у њеном убиству, нити да је знао да су они "обични људи", а не криминалци.

Признао је убиство после неколико покушаја његових адвоката да му обезбеде помиловање у замену за сведочење о његовој улози у убиству новинарке и другим наводним злочинима који укључују истакнуте личности на острву.

Винс Мускат је 2020. године признао учешће у убиству новинарке, док су Џорџ и Алфред Деђорђо негирали кривицу, подсећа Гардијан.

Један од напознатијих бизнисмена на Малти Јорген Фенеч 2019. године, оптужен је да је наручио напад на новинарку. Тужилаштво за њега тражи доживотну казну затвора.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси