Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зајечар: Осуђен због претње дописнику Данаса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2022.

Аутор: Данас Извор: Данас

Зајечар: Осуђен због претње дописнику Данаса

Данас је у Основном суду у Зајечару окривљени Петар Стојковић, због претњи дописнику Данаса из Зајечара, осуђен првостепено на осам месеци затвора у кућним условима, уз забрану приласка оштећеном три године

Предраг Станковић, пуномоћник оштећеног Миљка Стојановића, каже за Данас да је Основни суд у Зајечару закључио главни претрес, и да су завршне речи имали тужилац и он као пуномоћник оштећеног, и наравно бранилац окривљеног.

“Затим је суд изрекао своју пресуду у конкретном кривичном предмету, и донео одлуку да се окривљени Петар Стојковић осуди на казну затвора у трајању од осам месеци која ће се извршити у кућним условима, уз меру безбедности забране приласка оштећеном у временском период у трајању од три године”.

Како је Станковић истакао, на ову пресуду, право жалбе има, како Основно јавно тужилаштво у Зајечару, тако и он као пуномоћник у делу који се односи на тршкове, а бранилац из свих дозвољених разлога.

Станковић истиче и то да је предвиђена казна прилагођена тежини извршеног кривичног дела те да се истом може постићи како специјална тако и генерална превенција.

Подсећамо, новинар Данаса Миљко Стојановић, након објављивања текста о Украјинцу који је избегао из Лавова, добио је низ претећих и увредљивих порука и коментара на друштвеној мрежи Фејсбук.

Ту је, уз многобројне увреде, Стојановићу поручено да, уколико не обрише screenshot који је објавио на свом Фејсбук профилу, „полиција може само да дође да га попише“, док је Украјинац о ком је писао окарактерисан као „нациста“ и оптужен да „подржава НАТО, Олују и остале акције усмерене против Србије“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси