Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јовановић: Традиционални медији могу и због коментара да одговарају, онлајн не
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2022.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Јовановић: Традиционални медији могу и због коментара да одговарају, онлајн не

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је да развој нових технологија пред друштво поставља нове изазове у домену слободе изражавања, и да је проблем што традиционални медији могу да буду позвани на одговорност, чак и због коментара који су објављени, док онлајн платформе не могу.

Развој нових технологија поставља нове изазове у домену слободе изражавања пред друштво. Како да се развија одговорна и одржива аудиовизуелна медијска политика, рекао је Јовановић на отварању конференције у Београду „Дизајнирано друштво – Вештачка интелигенција и слобода изражавања“.

Он је истакао да је Србија у четвртој индустријској револуцији нову технологију видела као развојну шансу коју не пропушта и да је дигитализација и даље развојна шанса коју не пропушта.

Јовановић је указао да је у последњих 10 година ИТ сектор Србије седам пута повећао свој извоз и тренутно је највећа извозна грана у земљи.

Ове године очекујемо 40 одсто већи извоз у односу на претходну, и суфицит од 1,5 милијарду евра. Очекујемо да 2030. године извоз у овој области буде 30 милијарди евра, најавио је Јовановић.

Он је указао да све масовнија примена дигиталних технологија утиче на право слободе изражавања, али да Србија ради на оптимализацији услова и развоја и њене примене, али уз поштовање људских права.

Каско је нагласио, појава дигиталних технологила покренула је и структуралне промене унутар медијског тржишта, које су довеле у питање опстанак традиционалних медија.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси