Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јуроњуз Србија поносно и одлучно пружа пуну подршку нашој новинарки Мињи Милетић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2022.

Аутор: Јуроњуз Извор: Јуроњуз

Јуроњуз Србија поносно и одлучно пружа пуну подршку нашој новинарки Мињи Милетић

Поводом подношења кривичне тужбе за увреду против наше новинарке Миње Милетић од стране сарадника министра, Јуроњуз (Euronews) Србија истиче да смо независан информативни ТВ канал.

"Новинарством се бавимо непристрасно и без цензуре, а наше вести су засноване на чињеницама. Подржавамо наше новинаре у потпуности, и они свој посао обављају независно и слободно. Поносно и одлучно пружамо пуну подршку госпођи Мињи Милетић, нашој цењеној новинарки Јуроњуз Србија поводом овог случаја".  

"Тиме што се фокусирају на чињенице, идеје, као и могућа решења, наши новинари промовишу транспарентност, емпатију и интегритет. Новинарима се мора дозволити да обављају свој посао и да извештавају без страха и непристрасно".  

Истовремено, поводом овог случаја Јуроњуз из Лиона је издао саопштење:

"Ми у Јуроњузу изражавамо новинарску солидарност са колегама из Јуроњуз Србија и подржавамо их у тренутку кад се суочавају са правним претњама и трпе притисак због тога што су вршили своју бескомпромисну новинарску дужност према својим гледаоцима. Јуроњуз, заједно са Јуроњуз Србија, је увек обављао своје новинарске задатке не обазирући се на политичке утицаје, застрашивања или притисак, држећи се основних уредничких вредности - објективности, поштења и уравнотежености. Увек ћемо одлучно збијати редове у заштити наше уређивачке слободе и независности у заједничком стремљењу ка непристрасном, истинитом, поштеном и одговорном извештавању, што су кључне вредности у нашој Јуроњуз породици.  Охрабрујемо колеге из Јуроњуз Србија да истрају у одбрани вредности које су им донеле поверење и поштовање српске публике". 

Јуроњуз Србија је у власништву Arena channels групе која је део Телекома Србија, а овим поводом компанија је саопштила: 

"Телеком Србија је компанија која је пре неколико година, у складу са светским трендовима, започела развој мултимедијалног садржаја не само у Србији, већ и у региону. Као компанија која за циљ има да се позиционира као лидер у овој области за своје партнере бирали смо најреспектабилније медијске куће, као што је Јуроњуз, чије је пословање утемељено на професионалним вредностима. Због тога желимо да дамо пуну подршку Јуроњузу и њиховом новинару, јер чврсто верујемо да би новинари требало да имају неометану слободу објективног извештавања и да свој рад обављају без притисака или претњи правним санкцијама". 

 

Коментари (2)

Остави коментар
нед

27.11.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 11:24

Eto, ja tako

Da znam zbog čega, pa i da poginemo za koleginicu. Iskreno.

Одговори
суб

26.11.

2022.

Emilija [нерегистровани] у 02:25

Zbog cega?

Jos da objasne zbog cega je tuzi

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси