Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милошевић: Индикативно да је РЕМ у штрајку, а нема никакав проблем с властима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2022.

Аутор: Бета Извор: Н1

Милошевић: Индикативно да је РЕМ у штрајку, а нема никакав проблем с властима

Потпредседница Удружења новинара Србије Оливера Милошевић изјавила је да је "индикативно" да запослени у Регулационом телу за електронске медије започну штрајк, а да истовремено немају никакав проблем с властима.

Милошевић је казала да УНС осуђује сваки вид притисака и претњи новинарима и свима који су повезани с медијском заједницом.

„У праву је РЕМ када каже да је законом забрањен притисак на чланове Савета и њихове запослене у процесу одлучивања о додели фреквенција, али је заиста индикативно да им притисци стижу са свих страна, осим од власти. Судећи по томе коме су летос додељене фреквенције, и на који начин, поставља се питање да ли је тада подједнако било разлога да штрајкују“, рекла је Милошевић.

Додала је да је „индикативно и да РЕМ унапред означава опозицију, независне медије и део цивилног сектора, из чега се може стећи утисак да је неко од њих и аутор тих кукастих крстова“.

„РЕМ заправо ради исто оно за шта њих оптужује – индиректно позива на линч и излаже их опасности“, оценила је потпредседница УНС-а.

Додала је да је спорно и када РЕМ за било кога везује „призивање духова прошлости, једноумља, прогона“.

„РЕМ је директно одговоран што духови прошлости не силазе с екрана највећег броја телевизија, којима су управо они поново дали национални простор да сеју раздор и прогоне неистомишљенике. Последњи у низу примера је колегиница Јелена Обућина, а увод у монструозне претње које је добила десио се управо на једној од тих телевизија, на шта РЕМ није реаговао“, казала је Милошевић.

Потпредседница УНС-а је позвала надлежне институције да открију ко је нацртао кукасти крст на улазу у зграду у којој станује заменик потпредседника РЕМ-а Милорад Вукашиновић и да аутори буду санкционисани.

Запослени и Савет РЕМ-а су обуставили рад због, како су навели, невиђеног притиска на рад независног регулаторног тела који долази од дела медијске и политичке јавности, као и свакодневне претње којима су чланови Савета изложени.

Најновија у низу претњи је, како је објављено, графит с кукастим крстом који се појавио на улазу зграде у којој станује заменик председника РЕМ-а Вукашиновић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси