Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови роман Душана Микље "Истрага о неприлагођенима" у продаји: Истина је бакља којом нам слободни осветљавају пут
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 09. 2023.

Извор: euronews.rs

Нови роман Душана Микље "Истрага о неприлагођенима" у продаји: Истина је бакља којом нам слободни осветљавају пут

Истражујући случај неприлагођених, Микља преиспитује многе парадоксе наше цивилизације, над којима је свако од нас некад био замишљен.

Истрага коју је Душан Микља, један од најзначајнијих српских путописаца, одлучио да спроведе и да све појединости до којих је дошао забележи на страницама своје нове књиге "Истрага о неприлагођенима" разликује се од свих других по томе што је истражитељ потпуно сам у науму да осветли и приближи предмет истражног поступка.

Читалац је једини очевидац - он ће имати увид у сваки њен сегмент. Ко су неприлагођени? Због чега је писац одлучио да покрене истрагу о њима? Ко је налогодавац? Какав је епилог истраге? Читалац који постави та питања више није очевидац, већ пишчев саучесник у истрази. Истражујући случај неприлагођених, Микља преиспитује многе парадоксе наше цивилизације, над којима је свако од нас био безброј пута замишљен.

Пишчево позивање на личности које су промениле историјске токове и његов разговор са њима увериће вас у то да само слободни људи имају снагу да истину проносе кроз живот као бакљу, осветљавајући тако пут и себи и другима.

Душан Микља је рођен 1934. године у Београду.

Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду на Групи за енглески језик и књижевност. У животу се највише бавио речима - као професор, преводилац, новинар и писац. Аутор је више романа, збирки прича, путописно-есејистичке прозе, животописа, драма и публицистичких дела. Његов роман "Њујорк, Београд" добио је Награду "Златни хит либер" за једно од најчитанијих књижевних дела, и по њему је снимљен истоимени филм.

На Међународном филмском фестивалу у Москви за драму "Орден" добио је Награду за најбољи савремени антиратни текст, а за документарну драму "А lutta continua" годишњу Награду Радио Београда.

Добитник је Награде за животно дело Удружења новинара Србије. Нова књига Душана Микље Истрага о неприлагођенима доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси