Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење председнице СИНОС-а Драгане Чабаркапе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 03. 2013.

Аутор: Драгана Чабаркапа Извор: СИНОС

Саопштење председнице СИНОС-а Драгане Чабаркапе

Обавештавамо јавност да је генерални директор и главни и одговорни уредник "Вечерњих новости" изнео неистину и оклеветао Синдикат новинара Србије (СИНОС) тако што је обавестио Европску федерацију новинара (ЕФЈ) да је Синдикат новинара Србије нелегалан.

Синдикат новинара Србије (СИНОС) је самостална, демократска и независна организација запослених у медијима у коју су се они добровољно удружили ради заступања, представљања и заштите својих професионалних, радних, економских, социјалних и других појединачних и колективних интереса.

Вукотић је то урадио пошто је забранио Драгани Чабаркапи да учествује на јавној расправи коју су организовали Министарство за културу и информисање и мисија ОЕБС-а у Бепограду.
    
Манојло Вукотић је директорки ЕФЈ Ренати Шредер написао следећу неистину:"Да ли знате да Синдикат новинара Србије, за чијег се председника наша колегиница представља, није легалан и репрезентативан синдикат!" Наше Министарство рада информисало је Удружење новинара Србије о тој чињеници 25. јануара 2013. године", навео је Вукотић.
        
Синдикат новинара Србије, уписан у регистар Министарства рада под бројем 110-00-1455/2002-02 од 2.12.2002. године легалан је и легитиман представник више од 1300 својих чланова. Поступак утврђивања репрезентативности СИНОС-а је у току и везан је за избор новог тела у Министарству за рад(комисије) која треба да премости дугогодишњу блокаду од стране тзв. “Великих синдиката”.
 
Синдикат новинара Србије члан је Светске и Европске федерације новинара, а у јуну 2011. године у Београду је, у организацији СИНОС-а, одржана Годишња скупштина Европске федерације новинара са више од стотину делегата из 40 земаља.
 
Председница УНС-а Љиљана Смајловић дугује члановима Синдиката новинара Србије и Удружења одговоре на следећа питања:
 
1. Ко је, када, с којим образложењем и на основу чије одлуке, у име УНС, од Министарства рада тражио "достављање докумената којима је утврђена репрезентативност Синдиката"?

2. Ко је, када и на основу чије одлуке, у име УНС-а, достављао информације о Синдикату новинара?
   
3. Зашто је УНС тражио документ од Министартсва рада, запошљавања и социјалне политике Репубике Србије, када Синдикат новинара никада није тврдио да је репрезентативан и никада није добио од УНС-а званичан захтев да одговори на то питање.
 
 
            

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси