Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за награду ''Миле Недељковић'' за 2021. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

16. 06. 2021.

Конкурс за награду ''Миле Недељковић'' за 2021. годину

Расписан је конкурс за награду "Миле Недељковић" коју је утемељило Удружење грађана "Баштина и будућност – Аранђеловац 1859", а која се додељује за најбоље дело из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије и народне књижевности).

Награда носи име једног од најзначајнијих наших етнолога, проучаваоца народне традиције и историје, публицисте и педагога. Миле Недељковић је познат и као аутор „Хронике Удружења новинара Србије од 1941. до 2006. године“.

Награда подразумева новчани износ и плакету, а жири који ће и ове године вредновати приспеле наслове чине:

др Бранко Златковић (председник),  

др Јелена Јовановић,  

др Смиљана Ђорђевић Белић.

За награду могу конкурисати научне студије и сакупљачке збирке објављене на српском језику, као прво издање у протеклој 2020. години.

Конкурс је отворен до 15. јула текуће године, а по 3 примерка књиге треба послати на адресу: ОШ ''Милош Обреновић'', с назнаком за Награду ''Миле Недељковић'', Светогорска 7, 34300 Аранђеловац.

Награда ''Миле Недељковић'' биће додељена крајем септембра 2021. године у Аранђеловцу у оквиру програма који је манифестационог карактера.

У реализацији ове идеје, Удружење грађана ''Баштина и будућност – Аранђеловац 1859'' има, као и сваке године, подршку Општине Аранђеловац и свих оних установа, удружења и појединаца с којима је и сам Миле Недељковић свесрдно сарађивао, оставивши за собом знаменито културно и научно дело.

За више информација:

Контакт особа:

Иван Златковић, координатор манифестације (064/140-24-98)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси