Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Осуђујемо претње Предрагу Сарапи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 05. 2021.

Извор: УНС

УНС: Осуђујемо претње Предрагу Сарапи

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претећу поруку коју је бивша новинарка Биљана Лукић упутила водитељу телевизије Пинк Предрагу Сарапи на друштвеној мрежи Твитер.

УНС упозорава јавност да насилна реторика на приватним налозима угрожава безбедност новинара и погоршава њихове услове за рад. 

Удружење новинара поново апелује на колеге да се уздрже од позива на линч других колега и од насилне реторике којом се смањује простор медијских слобода. 

Новинари и медијски радници, као јавне личности, имају додатну одговорност да на својим налозима на друштвеним мрежама не подстичу мржњу својих пратилаца. 

Коментари (4)

Остави коментар
уто

18.05.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 13:06

Satrapa

Taj novinar Sarapa preti svima ostalima preko svojih emisija, a najviše onima koji su sačuvali zdrav razum.

Одговори
уто

11.05.

2021.

Maki [нерегистровани] у 23:45

Ko kome i šta preti

Postalo je već uobičajeno da UNS povremeno osudjuje pretnje upućene pojedinim novinarima ili podržavaju neke druge u dve-tri rečenice, a da čitaoci ne znaju tačno o čemu je reč. To su, uglavnom, oveštale fraze kojima se nešto osudjuje ili podržava, a da se, kako predhodnik lepo primećuje, uopšte ne ukazuje ko je pretio kome i zašto i šta ta pretnja sadrži, kako bi i oni, koji ne prate društvene mreže, jer imaju pametnija posla, saznali šta se to tako strašno dogodilo da je i UNS morao da reaguje. Kao u slučaju Sarape i Lukićke. S druge strane,UNS je opširan, pa i preopširan kada je reč o njihovim medjusobnim trvenjima, kao što je i u ovom biletnu slučaj sa predsednikom, generalnim sekretarom i bivšom predsednicom udruženja. Budite profesionalniji!!!

Одговори
уто

11.05.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 11:21

Re:

Potpuno se slažem sa predhodnikom

Одговори
пон

10.05.

2021.

Zale [нерегистровани] у 19:52

A pretnja?

Vidim osudu preteće poruke sarapi, ali ne vidim šta je osuđeno - kako glasi ta preteća poruka sarapi, pa da ocenim da li je zaista preteća i da li je osuda na mestu. Ovako...- ništa.
Uzgred, nisam video, takođe, ni da se sarapa oglasio povodom upućene mu preteće poruke.
Valjda je logično da se prvo on oglasi akio mu je neko pretio, a onda tek udruženje koje ga podržava, ili mu je advokat, ili šta već. jer ne znam da li je sarapa sada član UNS, pošto je iz NUNS pobegao - iščlanio se kada je protiv njega podneta prijava Sudu časti NUNS, pa je tako izbegao ocenu svog moralniog, etičkog i profesionalnog postupanja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси