Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Председник Oпштине Свилајнац да не омаловажава новинаре „Ресавског поштоноше“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 06. 2021.

УНС: Председник Oпштине Свилајнац да не омаловажава новинаре „Ресавског поштоноше“

Удружење новинара Србије (УНС) се противи начину на који се председник Oпштине Свилајнац Предраг Милановић односи према новинарима локалне редакције „Ресавски поштоноша“ и тражи да се том онлајн медију омогући несметан рад и извештавање са општинских догађаја.

На последњем заседању свилајначке скупштине Милановић је са говорнице образлажући да му није посао да чита новинарске чланке, а „поготово“ не приложени исечак иначе објављен у „Ресавском поштоноши“, овај онлајн медиј описао речима: „ово није ни новина, ово је нешто да не кажем шта, ово служи само да се напада локална власт, ништа друго не пише у тим назовите новинама“.

УНС подсећа да је управо у јуну, пре 13 година, комисија општине Свилајнац избацилa редакције ТВ Ресава и листa „Ресавски поштоноша“ из уредно закупљених општинских просторија и насилно прекинулa телевизијски програм.  Да је комисију предводила садашња заменица председника Општине Драгана Радевић са налогом садашњег председника Општине Милановића, који је у то време био заменик председника Општине.

 

УНС указује да је у просторије из којих је насилно исељена ТВ Ресава и лист „Ресавски поштоноша“, усељена ТВ Центар, а већински власник тог медија, како је у то време писао УНС, била је Милановићева мајка, а као директорка појавила се управо Драгана Радевић која је предводила исељење. Фирма, оснивач ТВ Центар била је регистрована на Милановићевој адреси. Када је УНС обелоданио ове чињенице, власничка структура телевизије је промењена.

 

Како је УНС-у рекао Раде Ђорђевић, уредник „Ресавског поштоноше“ који се од 2015. године не штампа, већ је постао искључиво онлајн медиј, више од деценије руководство општине Свилајнац има непромењен однос према овом медију, не позива новинаре ове редакције на догађаје, не обавештава о одлукама, а у време рестриктивнијих мера због пандемије то је коришћено као изговор да им се онемогући снимање скупштинских заседања.


УНС од представника локалних власти у Свилајнцу тражи да поштују Закон о јавном информисању и медијима и  омогуће слободно извештавање новинарима „Ресавског поштоноше“.

 

Коментари (2)

Остави коментар
уто

22.06.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 16:35

Ma

Resavski poštonaša realno ne postoji. Eto! Međutim ovaj debeljuškasti predsednik Opštine Svilajnac misli da ipak treba da reaguje i malo stuče čak i tu smešnu družinu koja se potpisuje... kako već.

Одговори
чет

17.06.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 00:38

Bidža, bivši

Predrage (že), oslonite se na razmišljanja Bidže – koji je, izmedju svega ostalog, shavatao vreme u kojem smo živeli, medije i periode kada smo svi bili, da kažemo – zadovoljni... Poslužite se prostom logikokom... Svilajnac je samo jedan na svetu, i ostaće vjeki vekava takva varošica.
Pozz, iz Banata.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси