Насловна  |  Саопштења  |  УНС позвао представнике исламске заједнице да осуде нападе на новинаре и медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 10. 2007.

УНС позвао представнике исламске заједнице да осуде нападе на новинаре и медије

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује нападе маскираних, наоружаних особа на новопазарске телевизије и тражи хитну истрагу са чијим ће резултатима полиција што пре обавестити јавност

УНС подсећа да је синоћ у 21.45 часова група наоружаних маскираних људи упала у телевизију „Јединство“, у време емитовања интервјуа са реисом Адемом Зилкићем, новоизабраним председником Исламске заједнице Србије. Један од од нападача уперио је пиштољ у уредника Рамиза Етемовића и запретио да ће све присутне побити, а затим је разбио миксету, после чега је настао прекид програма који се и даље не емитује.

Осим телевизије „Јединство“ маскирани нападачи покушали су да упадну и у Регионалну телевизију у Новом Пазару, такође, док је емитован интервју са реисом Зилкићем, али их је спречило обезбеђење. УНС подсећа да је ноћ уочи напада на телевизији „Јединство“ значајан медијски простор имао и муфтија Муамер Зукорлић, председник Исламске заједнице у Србији.

УНС позива супротстављене верске поглаваре исламских заједница да осуде синоћне оружане нападе на новинаре и телевизије, и да се уздржавају од неоснованих напада на медије.

УНС такође позива представнике локалне власти у Новом Пазару да помогну у отклањању настале штете у телевизији „Јединство“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси