Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво за високотехнолошки криминал да покрене поступак против особа које су претиле Перу Јововићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 02. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Тужилаштво за високотехнолошки криминал да покрене поступак против особа које су претиле Перу Јововићу

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње које је новинар портала Нова.рс Перо Јововић добио преко Твитера и тражи да Тужилаштво за високотехнолошки криминал покрене поступак против ове и свих особа које су му претиле претходних година.

Перу Јововићу је јуче непозната особа са Твитер налога @goran63030358 написала да му „треба ставити пиштољ на чело и без трунке савести испалити метак“.  Јововић је након ове претње написао на Твитеру да је ово случај за тужилаштво, на шта је поменута особа одговорила да све припаднике ЛГБТ популације „треба поубијати јавно“.

Перо Јововић је рекао за сајт УНС-а да је случај пријављен Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Иначе, ово није први пут да Јововић добија претње преко друштвених мрежа.

Подсетимо, Јововићу је прошла година почела претњама. За празнике су му стигле поруке којима му се прети „гурањем очију у гркљан“, „убацивањем костију његове бабе у веш-машину“ и „прављењем палачинки од његове лобање“.

Компанија Јунајтед медија је, каже Јововић,  претпрошле године више пута пријављивала претње које је добијао Тужилаштву за високотехнолошки криминал. Ипак, како истиче, нико га из тужилаштва након давања изјаве није контактирао ни због једне од ових претњи.

УНС подсећа да су претње новинарима неприхватљиве и да аутори таквих садржаја морају да сносе одговорност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси