Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Министарство привреде натавља да толерише агонију у РТК
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 11. 2016.

УНС: Министарство привреде натавља да толерише агонију у РТК

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због одлуке Министарства привреде да власнику Радио телевизије Крагујевац Радоици Милосављевићу да додатни рок од 30 дана за доставу ревизорског извештаја поводом кршења купопродајног уговора. Како је истакао председник УГС „Независност" у РТК Горан Антонијевић, муке запослених су тиме практично продужене за неколико месеци.

- Када смо се у јуну жалили Министарству због неисплаћених зарада, поступили су по закону и Милосављевићу дали рок да измири дуговања, уз претњу банкарским гаранцијама. Сада смо им доставили сву потребну документацију која потврђује да власник не испуњава уговорне обавезе, а они су ипак одлучили да му дају још времена. Све надлежне институције су заказале што ми говори да иза ове незаконите одлуке стоји политички или неки други утицај – рекао је Антонијевић за УНС.

Он је додао да се штрајк упозорења који спроводе недељама и даље одвија у време информативног програма, али да им штрајк више није ни потребан јер без телефона, интернета и горива и да желе - не могу да раде.

Подсећамо да Радоица Милосављевић запосленима дугује пет зарада, није уложио 150 хиљада евра у опрему до уговореног рока и да је рачун предузћа у блокади за 18 милиона динара.

Док власник у „поклоњеном“ року буде састављао ревизорски извештај, телевизија ће практично престати да постоји јер је 6. децембра заказана продаја имовине РТК коју су извршитељи пописали поводом тужби 22 радника због неимирених зарада.

Тада ће Милосављевић морати да прекрши и једину уговорну обавезу коју је до сада поштовао – да не отуђује имовину.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси