Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Савет РЕМ-а да објасни зашто је изабрао Крстића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 10. 2017.

УНС: Савет РЕМ-а да објасни зашто је изабрао Крстића

Удружење новинара Србије (УНС) захтева од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да јавности предочи критеријуме којима се руководило када је именовало Небојшу Крстића за члана Управног одбора Радио-телевизије Србије.

УНС подсећа да су у време када је Крстић био саветник за медије председника Бориса Тадића усвојене драконске измене Закона о јавном информисању, да су новинари који су критички писали о власти отпуштани без могућности да посао пронађу у било ком јавном гласилу, а медији били изложени драстичној цензури.

УНС поставља питање Савету РЕМ-а да ли су ово квалификације којима је Небојша Крстић заслужио место у Управном одбору РТС-а и да ли то тело избором Крстића шаље поруку да ће свака злоупотреба јавне функције бити награђена.

Крстића је за члана УО РТС-а предложило јавности до сада непознато удружење грађана Центар за друштвена истраживања. 

Коментари (4)

Остави коментар
уто

03.10.

2017.

Vladimir Nikolić [нерегистровани] у 14:11

Valabaš

Istina je sve, Panović je lukaviji, nastupa u oblandi, teško je za šire mase da ga provale, a Krle to udri, prvo vako pa ondak nako, ali tamo gde gazda kaže i eto nagrade.

Одговори
пон

02.10.

2017.

Član od 1984... [нерегистровани] у 21:15

Bez dileme

Dočim za izbor dosovskog propagandiste Zorana Panovića nemate dilemu! Sram vas bilo...

Одговори
пон

02.10.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 20:41

pa. neka

Nagradjuje se udvoristvo, kao i uvek, s tim sto je Panovic u tom poslu vestiji, a drug Krle, negovano dete iz partizanske porodice navija sirovo - kao sto je radio i su slucaju svog sad bivseg prijatelja Tadica. A kakav je divan cenzor bio Krle...

Одговори
пон

02.10.

2017.

Slon [нерегистровани] у 14:01

Trun u tuđem oku

Prema istom kriterijumu UNS bi morao da zatraži odgovor od Ministarstva kulture i informisanja, na osnovu kojih kriterijuma je izabran Nino Brajović, bivši predsednik i gensek UNS, za državnog sekretara u tom ministarstvu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси