Насловна  |  Саопштења  |  УНС: БИА да објасни зашто су новинари „безбедносна сметња“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 10. 2017.

УНС: БИА да објасни зашто су новинари „безбедносна сметња“

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Безбедносно-информативне агенције (БИА) да објасни о каквим се „безбедносним сметњама“ ради када су у питању новинари којима је данас онемогућен улаз на прославу Дана БИА. Како је УНС сазнао, новинару „Политике“ Душану Телесковићу и новинарки КРИК-а Весни Радојевић забрањен је улаз на догађај, иако су дан раније, како је то било наведено у позиву, послали захтев за акредитацију.

На вратима Агенције речено им је да не могу да уђу јер „постоје безбедносне сметње“. На новинарско питање на самој прослави зашто поједини новинари нису пуштени, организатори су објаснили да је разлог кашњење и да је требало да дођу на време. Како УНС сазнаје од колега на терену, новинарске екипе пуштане су на догађај и знатно касније од времена назначеног на позивници.

УНС подсећа да Закон о јавном информисању прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања и тражи да новинарима и медијским радницима БИА, као и друге државне агенције и институције, омогући да посао несметано обављају у јавном интересу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси