Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи смену државног секретара Гајовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 02. 2018.

УНС тражи смену државног секретара Гајовића

Удружење новинара Србије (УНС) позива министра културе Владана Вукосављевића и председницу Владе Ану Брнабић да смене државног секретара за информисање Александра Гајовића због изјаве да новинари измишљају нападе. Гајовић је у низу јавних наступа доказао да је потпуно некомпетентан у области слободе говора, као и да је недостојан државне функције коју обавља.

У интервјуу Радију Слободна Европа Гајовић је изнео шокантан став да Министарство културе и информисања нема ингеренције да осуђује нападе на новинаре.

На питање о претњама које је пријавио Никола Радишић, новинар ТВ Н1, Гајовић је истакао да њега, уколико је било напада, „највише интересује“ оно што би „правог новинара и праве редакције“ занимало, а то је верзија полиције и нападача.

Гајовић је довео у сумњу и друге нападе на новинаре питањем: „да ли је пријава напада на новинара када се два новинара потуку у кафани, што се иначе врло често догађа“.

На питање о Фејсбук претњама Недиму Сејдиновићу, председнику НДНВ-а, Гајовић је изнео тврдњу да се ради о човеку који "нема добре намере".

УНС указује да није задатак државе и јавних функционера да процењују ко има добре и лоше намере већ да свим новинарима и медијима осигурају безбедно окружење.

УНС подсећа да се из Радне групе за израду Медијске стратегије повукла његова представница Љиљана Смајловић када је Гајовић именован на место државног секретара због Гајовићевих изјава да жене не треба бирати за председнице, да мушкарац мора да води кућу јер се жене нису доказале на важним државним пословима.

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

12.02.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 07:35

Ima ima

Moram priznati i licno sam se uverila da noviari-ke poput Dragana Marinkovica i Milice Ivanovic iz Leskovca spadaju u ove. Njima nesmes da kazes dobro jutro, jer odmah kazu: ''Nemoj da MI PRETIS SMRCU?!'' Svako se danas bavi novinarstvom.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси