Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује физички напад на екипу Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 12. 2019.

Извор: УНС

УНС осуђује физички напад на екипу Новости

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује физички напад на екипу „Вечерњих новости“ који се догодио јуче код Обреновца.

Група младића физички је насрнула на екипу Новости која је била на путу, удаљена 60 метара од поворке која се кретала ка месном гробљу. Млађи мушкарци су прво физички насрнули на фоторепортера који је успео да се склони у аутомобил, испричали су УНС-у у Новостима.

„Кренули су да ударају по шофершајбни, гурају и ударају аутомобил, прете, вичу `сада ћемо да вас бијемо`. Покушали су да ударе возача који је на тренутак отворио прозор. Постојао је утисак да им је намера да преврну аутомобил“, речено је УНС-у.  

Екипа Новости која је била на лицу места објаснила је да је драматична ситуација трајала око сат времена и да је на њихов позив дошла полиција која је неколико мушкараца привела.

„Возили смо иза полицијског аутомобила ка полицијској станици да дамо изјаве. Појавиo се аутомобил који је у неколико наврата покушаo да нам пресече пут, да нас одвоји од полицијског возила. Пред станицом су нам претили како се неће на овоме завршити“, кажу УНС-у.

Министарство унутрашњих послова је потврдило УНС-у да су због сумње да су извршили кривично дело угрожавања сигурности новинарске екипе ухапшене три особе у месту Ратари, М.Ш. (1996), Ф.О. (1997) и Ф.В. (1996) који су задржани 48 сати, а затим ће уз кривичну пријаву бити приведени Основном јавном тужилаштву у Обреновцу.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси