Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Nove zbirke poezije Kaje Pančić Milenković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

20. 09. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

Nove zbirke poezije Kaje Pančić Milenković

Kaja Pančić Milenković, novinarka pirotskog nedeljnika „Sloboda“ i članica Udruženja novinara Srbije objavila je dve zbirke poezije - „Lica Ljubavi“ i „U dva koraka“

 „Lica ljubavi“ je objavio Niški kulturni centar, a zbirku „U dva koraka“ Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje „Gradac“ iz Raške.

- Istog dana dobila sam vest o izlasku iz štampe obe knjige, iako su izdavači iz različitih gradova,  a knjige nastajale u različito vreme i različitom dinamikom. „Lica ljubavi“ su nastajala punih trideset godina, a „U dva koraka“ za petnaestak dana 2013. godine. „Lica ljubavi“ su zbirka uslovno ljubavne poezije, jer su pesme više promišljanje ljubavi nego izraz osećanja. I to iz različitih  uglova, perspektiva, saznanja. Iz muške i ženske glave, dominantnih rodnih i kolektivnih  stereotipa u shvatanju ljubavi i očekivanja  koja su često  glavni uzrok nerazumevanja. „U dva koraka“ je knjiga kratkih brzih pesama koje  u trenutku, pesničkim kroki-crtežom love trenutke života, njihov smisao i nevidljivu, metafizičku pozadinu koja tom trenutku daje ljudsko lice – izjavila je za za pirotsku „Slobodu“  Kaja Pančić Milenković o svojim najnovijim zbirkama pesama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi