Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Nova knjiga Kaje Pančić Milenković „Susreti na mostu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

07. 06. 2022.

Autor: M. Stojanović Izvor: UNS

Nova knjiga Kaje Pančić Milenković „Susreti na mostu”

Pirotska biblioteka objavila je knjigu pesnikinje, novinarke i članice UNS-a Kaje Pančić Milenković,u kojoj se nalaze priče deset književnika iz Srbije – od Dimitrovgrada do Novog Sada

Autorka knjige „Susreti na mostu“ rekla je UNS-u da je knjiga nastala u  vreme pandemije i socijalne distance i govori o „tragovima našeg druženja u novonastaloj korona samici“, što je čini nesvakidašnjom i originalnom po ideji. 

Kako je objasnila, ona je čitajući stare beleške i zaostavštine osmislila da okupi različite pisce i njihova mišljenja o situaciji tokom pandemije.

Teme su formulisane u obliku sentenci, poslovica, aforizama, filozofski intoniranih misli ili stihova, a autori su na njih odgovarali kratkim pričama, lirskom prozom, mini esejima ili pesmama. 

Na poleđini knjige izdvojeni su utisci književnika koji su pisali za knjigu „Susreti na mostu”. 

„Zašto sam deo priče „Susreti na mostu“? Zato što je drugačija, originalna, posebna, inovativna, lekovita, potrebna u ovom vremenu traganja za sobom. Zato što se na mostu sreću ljudi koji žele da pređu prepreku”, rekla je književnica Elizabeta Georgijev.

Novinarka i književnica Biljana Stanisavljević rekla je znala da joj je mesto na mostu. „Nisam znala mogu li ga preći, smem li? Kakav izazov, ništa slično mom nadahnuću”, istakla je Stanisavljević. 

Velibor Petković rekao je da je počastvovan što mu se pružila prilika da kroz ovu knjigu odgovori na poetska pitanja i asocijacije.

„Rado prihvatam sve igre rečima. Srpski jezik je moja domovina“, napisao je Petković. 

Naslovna strana knjige ilustrovana je umetničkom slikom Golemog mosta koji deli Pirot na dva dela, ruskog emigranta Semena Šepčenka.  

Izdavač: Narodna biblioteka Pirot 

Pismo: ćirilica 

Brtoj strana: 110 

Štampa: Topalović, Valjevo  

Tiraž: 300 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi