Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Slobodan Reljić - „Kriza medija i mediji krize“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

04. 03. 2014.

Autor: A. R.

Slobodan Reljić - „Kriza medija i mediji krize“

Pomoćnik glavnog urednika Večernjih novosti Slobodan Reljić objavio je, u izdanju Službenog Glasnika, knjigu „Kriza medija i mediji krize“. ”Kriza medija je jedna od najtežih bolesti savremenog društva koja rastače poverenje u demokratiju, institucije, građanina, državu. Mediji krize, visoko produktivni pogoni orvelovske „industrije svesti“, sistematski „razraju razum kojim se orijentišemo u stvarnom svetu“ i proizvode od nas društvo „na rubu pameti“.

Domanović je stvorio vrhunsku satiru pripovedajući o „slepim vođama“, a mediji danas od takvih prave vizonare. Nušić je ismevao malgorađanske ministarke, a takvi likovi u medijima postaju uzor uspešnog ponašanja. Sterija nam je preneo svoju nepodnošljivu mučninu zbog lažnih rodoljubaca, a u našim medijima oni su državnici bez mane i straha”, rekao je Reljić.

Knjiga „Kriza medija i mediji krize“ daje odgovor na ključno pitanje: kako je takav sumrak vrednosti postao moguć?

U svojoj novoj knjizi Slobodan Reljić govori o velikom paradoksu – kako se štampa (danas mediji) koja je bila na čelu svih najvažnijih promena u poslednja četiri veka pretvorila u najvećeg branioca „na smrt bolesnog“ sistema, koji je spreman da žrtvuje čitav svet da bi opstao.

„Nalazimo se usred Velike krize nesagledivih razmera, a mediji su postali inkvizitorski sistem zadužen za likvidaciju u zametku bilo kakve „opasne“ ideje. Pošto savremeno društvo, ipak, nema zamenu za medije, suočeni smo sa pitanjem: kako se oni mogu od stanja „za“ profit a „protiv“ demokratije vratiti u njihovu prirodnu – društveno svrhovitu ulogu?“, kaže Reljić.

Izdavač: Službeni Glasnik

Broj strana: 463

Povez: broširan

Pismo: ćirilica

ISBN: 978-86-519-1786-1

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

09.03.

2014.

Daca [neregistrovani] u 14:02

pitanje

Veoma cenim clanke S.Reljica...steta sto ne pise,bar ja nisam nasao,nista u zadnje vreme.
Cak sam ga i zvao u Novostima da bih to sebi razjasni...kao sto mi je i rekao razlog je knjiga koju je sada izdao.
Cuo sam,ali mi je nejasno, dali je i doktorirao na socioloskoj grupi,Filozofski fakultet....trazio sam o tome podatak i na sajtu Filoz.fakulteta,jer sam hteo prisustvovati odbrani doktorata. Nisam nasao da je doktorat odbranjen,vec samo predstavljen u tezama,kao skica,od clanova
komisije.
Dali je ova knjiga ustvari doktorska teza?
Hvala na odgovoru. Damjan Dudic

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi