Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Branislav Gulan – “Sudbina oduzete imovine”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

20. 04. 2015.

Branislav Gulan – “Sudbina oduzete imovine”

Novinar, publicista i član UNS-a Branislav Gulan objavio je knjigu “Sudbina oduzete imovine”.

Tekstovi sabrani u knjizi Branislava Gulana rezultat su višedecenijskih istraživanja procesa i aktera koji su učestvovali u vraćanju oduzete imovine, od odluke, donošenja zakona, do početka vraćanja imovine.

“Ovim problemima počeo sam da se bavim 1978. godine. Istraživao sam i sakupljao sve što se dešavalo u ovoj oblasti na prostorima nekadašnje SFRJ, a karakteristične primere prikazao i komentarisao. Razgovarao sam sa gubitnicima i dobitnicima, običnim ljudima, ekspertima i onima koji skoro sedam decenija čekaju dedovinu. Sve što se dešavalo u ovoj oblasti u davnim vremenima istraživao sam kroz arhive, dokumentaciju i knjige”, rekao je Gulan za UNS i dodao da je restitucija suštinski važna za srpsko društvo jer dokazuje da je pravda dostižna i da se ne sme igrati osnovnim ljudskim pravima, a jedno od njih je pravo na svojinu“.

Knjiga se može kupiti kod izdavača, Banatskog kulturnog centra, JNA 35, Novo Miloševo. Telefon: 023/783–155, mejl: banatskikulturnicentar@gmail.com i staje 1600 dinara.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi