Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Ljiljana Delibašić - "Dve kontese"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

28. 05. 2015.

Ljiljana Delibašić - "Dve kontese"

Dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije(UNS) Ljiljana Delibašić objavila je četvrti roman "Dve kontese".

 

„Radnja romana se dešava u Italiji, početkom ovog veka. Glavna junakinja Julija (Džuli) ostala je bez posla u jednoj beogradskoj redakciji pošto je odbila da objavi vest koja bi svojim sadržajem 'dolila ulje na vatru' u već rasplamsalim političkim prilikama u zemlji. Pored toga, pritisnuta dugom koji se vrtoglavo uvećavao, našla se u pukom bezizlazu i rešila da se preseli u Italiju“, kaže za UNS autorka Ljiljana Delibašić.

„Ona je sa jedne strane najbolji predstavnik srpskog naroda, a sa druge kontesa Kavalieri, takođe divan predstavnik dela italijanskog naroda koji ume da prepozna, vrednuje i nagradi ljudski kvalitet“, rekla je o knjizi recezent Milica Jeftimijević Lilić i dodala da roman odlikuje snažna sugestivnost, uzbudljiv siže i duboke moralne pouke koje nas uče da  u svakom beznađu uvek možemo naći izlaz ako smo rešeni da se za njega izborimo.

 „Glavni lik u Delibašićkinom romanu kroz životnu arenu prolazi visoka čela i čista srca. Figurativno rečeno, gurnuta u svojevrsni koloseum, Julija se hrabro i spretno izborila za doličnu egzistenciju, bez trunke dvoličnosti", rekao je recezent Radomir Mićunović.

Izdavač: Izdavačka kuća „ARTE“, Beograd

Tiraž: 300

Godinja izdanja: 2015.godina

ISBN: 978-86-521-1709-3

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi