Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Emisija „Novinarsto i politika” u četvrtak na RTS 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

12. 04. 2022.

Autor: Trezor Izvor: Trezor

Emisija „Novinarsto i politika” u četvrtak na RTS 2

Emisija “Novinarstvo i politika” iz serijala Duške Vrhovec “Izvesna pitanja” biće prikazana u četvrtak 14. aprila na Drugom program RTS-a u 7.55, a reprizirana u 2.20.

Duška Vrhovac Pantović, autorka serije Izvesna pitanja za kamere "Trezora" dala je uvodnu reč pred prvu reprizu emisije koju je publika imala priliku da vidi petnaest godina nakon prvog prikazivanja i objasnila zbog čega je prve emisije iz svoje serije posvetila odnosu medija i politike.

Emisija “Novinarstvo i politika” govori o odnosu politike i novinarstva. Učestvuju novinari iz više novinarskih kuća i TV stanica. Snimljene su i izjave stranih novinara.

Ova serija autorke Duške Vrhovac Pantović trajala je punih deset godina i bavila se aktuelnim društvenim i političkim pitanjama. U njoj su svoja mišljenje i stavove iznosile eminentne ličnosti iz javnog i kulturnog života. Neke od emisija iz te serije su: U Sloveniji, U SANU, Da li nam je potreban savezni ministar za kulturu, Dečje bolesti demokratizacije, Ko su vođe novih političkih stranaka u Srbiji, Đurđevdanski uranak, Odgovornost za budućnost, Moć i nemoć opozicije, Žene i politika, Podignite moral narodu, Kultura - sve po zakonu, Dva lica Srbije, Kosovo i Metohija, Za i protiv kralja, Srpsko pitanje danas. Duškina emisija, snimljena 1991, Živeti i (ili) umreti za otadžbinu imala je veliku gledanost kada je reprizno emitovana februara ove godine u "Trezoru".

– Učesnici: Eli Jurikova (Radio Slobodna Evropa); Dick Verkijk (NOS, Holandija); Bertrand Coq

(TV La Cinq, Pariz); Dušan Pilić ("La Republica", Rim); Radomir Diklić (Međunarodni pres centar); Dragan Kojadinović (NTV Studio B); Zoran Petrović Piroćanac; Bogoljub Pejčić ("Srpska reč"); Krste Bijelić (TVB); Nebojša Janković (TVB); Gordana Suša; Zoran Bogavac ("Duga"); Milorad Vučelić (RTV Novi Sad); Ratomir Vico, ministar za informacije Republike Srbije.

– Urednik i autor Duška Vrhovac Pantović, snimatelj Nikola Đurašković, reditelj Branko Đurić

– Proizvedeno i emitovano 1991, Redakcija dokumentarnog programa, Srebrenka Ilić; reprizirano u "Trezoru" 14.04.2009.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi