Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Ski sekcija UNS-a na 68. susretu Međunarodnog kluba novinara skijaša (SCIJ)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

20. 02. 2023.

Autor: M.V. Izvor: UNS

Ski sekcija UNS-a na 68. susretu Međunarodnog kluba novinara skijaša (SCIJ)

U kanadskoj provinciji Njufaundlend i Labrador, u ski centru Marbl mauntin, od 12. do 19. marta će biti održano 68. nezvanično svetsko prvenstvo novinara u skijanju na kojem će Srbiju predstavljati četvoročlana reprezentacija ski sekcije UNS koja je i član Međunarodnog ski kluba novinara (SCIJ).

U trci veleslaloma i skijaškom trčanju takmičiće se Vukica Vasin, novinarka i voditeljka Novosadske televizije, Marko Đurica, fotoreporter beogradskog dopisništva agencije Rojters, Mirko Milićević, frilenser i kapiten reprezentacije, Miljan Vitomirović, novinar RTV Pink.

Kao deo priprema za SCIJ susret u Kanadi, ski sekcija UNS je organizovala nacionalni ski vikend na Kopaoniku, od 26. do 29. januara na kojem je učestvovalo dvadesetak članova, ne samo skijaša već i zaljubljenika u zimu, planinu i prirodu. 

Ovaj sportski, profesionalni, ali i porodični susret organizovan je u apart hotelu “Kopaonik” u Brzeću i zahvaljujući ljubaznim domaćinima protekao je u izuzetno veseloj atmosferi.

 

Na Kopaoniku se razgovaralo i o učešću članova UNS na SCIJ panel diskusijama u Kanadi s obzirom na to da se osim skijanja i druženja, na međunarodnim susretima novinara skijaša razgovara i o aktuelnim globalnim društvenim temama. Tako će ove godine neke od tema biti ravnopravnost i zaštita manjina, migracije, energetika, o kojima će osim stotinak novinara iz 24 zemlje govoriti i predstavnici kanadske vlade, lokalnih vlasti, kao i domorodačke zajednice.

Inače, SCIJ je osnovan daleke 1955. u vreme “hladnog rata” kao način spajanja novinara zemalja s obe strane “gvozdene zavese”, jedna od pet zemalja osnivača bila je i Jugoslavija, a danas je to profesionalno udruženje sa statusom nevladine organizacije i sedištem u Briselu koje  broji  više od 2000 članova u 46 država širom sveta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi