Naslovna  |  Aktuelno  |  Hronika napada Junajted grupe na UNS  |  Slaviša Lekić o saopštenju UNS-a upućenom televizijama N1 i Nova S
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hronika napada Junajted grupe na UNS

20. 11. 2020.

Izvor: www.ktv.rs

Slaviša Lekić o saopštenju UNS-a upućenom televizijama N1 i Nova S

Komentarišući saopštenje UNS-a upućeno televiziji Nova S i N1, Slaviša Lekić, bivši predsednik Nezavisnog udruženje novinara Srbije, izjavio je da se politika rada UNS-a ne razlikuje u poslednjih 30 godina.

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je novinare televizija N1 i Nova S da se pridržavaju novinarskog kodeksa. Ovo je izazvalo burnu reakciju kako samih novinara, tako i dela opozicione javnosti. Na površinu su izbili stari sukobi Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Upitali smo bivšeg predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slavišu Lekića kako ocenjuje ovaj potez Udruženja novinara Srbije.

Po izveštavanju N1 i Nova S o odluci suda u Švajcarskoj, a po tužbi Dragana Šolaka, UNS je u svom saopštenju optužio novinare ovih televizija da su prekršili pravila novinarske etike i pozivali ih na poštovanje istih. Na ovakve optužbe, novinari pomenutih televizija su izjavili da su one upućene na pogrešnu adresu, te da takav potez UNS-a ukazuje na nepoštovanje rada novinara koji rade u ovim medijskim kućama. Novinari N1 i Nova S televizije su istakli činjenicu da se svakodnevno novinarska etika krši u mnogim drugim medijima, da su oni jedni od retkih koji poštuju etički kodeks novinarstva, kao i da ovakav potez UNS-a više liči na medijsku odmazdu. Saglasan sa takvim stavom je i novinar Slaviša Lekić koji je naglasio da UNS decenijama unazad nije menjao svoju politiku rada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi