Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Rodić sad tvrdi da Kornic nema nikakve veze sa 'Kurirom'
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

23. 01. 2016.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Rodić sad tvrdi da Kornic nema nikakve veze sa 'Kurirom'

Aleksandar Rodić, suočen sa skandaloznim snimcima na kojima se vidi kako njegov direktor Aleksandar Kornic šmrče kokain i priznaje teška krivična dela, pokušava da se ogradi od njega i ubedi javnost da sa Kornicom nema ništa!

U saopštenju koje je poslao medijima Rodić čak izbegava i da pomene Kornicovo ime, nazivajući ga „osobom" koja već osam godina ne radi za njega. On, međutim, izbegava da objasni zašto je onda tu „osobu" zloupotrebio da 29. novembra objavi lažnu krivičnu prijavu kojom je premijera Vučića optužio da je mafijaš!

U saopštenju u kome posredno potvrđuje da je u strašnoj panici od novih kompromitujućih snimaka Rodić pokušava sebe da predstavi kao žrtvu iznude.

Strašna panika

„Novinare 'Kurira' s vlasnikom Aleksandrom Rodićem na čelu dve osobe su pokušale da ucene i iznude im novac za navodne tajne snimke, za koje već, prema njihovim rečima, pojedine medijske kuće nude desetine hiljada evra. To je samo poslednji u nizu pritisaka koje kompanija 'Adrija medija' i 'Kurir' trpe poslednjih nekoliko meseci...", navodi se u saopštenju u kome Rodić pokušava i da perfidno opere ruke od Kornica:

„Na prikazanom snimku vidi se osoba koju maliciozno predstavljaju kao direktora Kurira iako je reč o osobi koja već osam godina ne radi u našoj kompaniji...".

Sasvim je, međutim, zanimljivo da je isti taj Rodić 29. novembra prošle godine na naslovnoj strani svojih novina napisao da je Kornic direktor „Kurira".

Dakle,kada su mislili da će Kornic svojim lažima ugroziti Vladu i premijera Vučića, odnosno da će im dobro doći u pokušajima da naprave haos u Srbiji i ucenama otmu „Politiku" i „Novosti", onda su ga sami potpisivali kao direktora. Sada, kada su u javnost izašli snimci na kojima se Kornic drogira, priznaje krivična dela i optužuje Rodića za reket, iznudu i organizovani kriminal, on odjednom postaje „osoba koju maliciozno predstavljaju kao direktora 'Kurira'" (!?!).

- Asa Rodić je u strašnom, paničnom strahu da će se u javnosti pojaviti i neki novi snimci! Ne znamo tačno čega se plaši, ali je to neviđena panika! Priča se da bi neko mogao da u javnost pusti i neke snimke ili fotografije na kojima se vidi kako i on šmrče kokain! Ako bi to izašlo, to bi verovatno bio njegov definitivni kraj... - prenosi izvor Informera, jedan od urednika "Kurira".

Glavni urednik i dileri

O panici i haosu koji posle objavljivanja „šmrkanja" očigledno vlada u "Kuriru" slikovito govori i izjava glavnog urednika ovog lista Ratka Femića u kojoj on napominje da mu medijske afere pakuju narko-dileri (!?!).

- Kako je moguće da niko nije istražio kako je nastao tajni video-snimak, ko je Kornicu nabavio opijate i omogućio mu uživanje narkotika i kako to da mladići koji su navodno prijavili slučaj policiji nisu zadržani u pritvom zbog dilovanja droge, što je krivično delo. Insistiram da se svi aspekti ove afere istraže do kraja - rekao je Femić.

Mi to podržavamo. Ova afera zaista mora da bude istražena do kraja. Samo, nikako nam nije jasno otkud kolegi Femiću informacija da su tajni video-snimak načinili narko-dileri?! 

Aca Rodić je u strašnom strahu da će se pojaviti i novi snimci! Ne znamo tačno čega se plaši, ali je panika neviđena! Priča se po redakciji da bi neko mogao da pusti i neke snimke ili fotografije na kojima i on šmrče!

NUNS: Poštujmo one koji šmrču kokain

Da se medijski haos nastavlja, potvrđuje i to što je NUNS juče podneo krivičnu prijavu protiv televizije Pink zato što je emitovala snimak na kojem Kornic šmrče kokain zbog navodnog „kršenja dostojanstva ličnosti gledalaca i učesnika"?!

Pružalac medijske usluge dužan je da medijsku uslugu pruža na način kojim se poštuje dostojanstvo ličnosti korisnika medijske usluge, učesnika u programu i lica na koje se objavljena informacija odnosi, kao i da poštuje dostojanstvo ličnosti, i maloletnika, navodi se u saopštenju NUNS.

- O čemu je sve Aleksandar Kornic pričao

• priznao da mu je vlasnik „Kurira" Aleksandar Rodić platio 5.000 evra da lažno optuži premijera Aleksandra Vučića za organizovani kriminal

• potvrdio da list „Kurir" godinama sistematski reketira i ucenjuje političare i biznismene kojima prethodno namešta brutalne afere

• potvrdio da Aleksandar Rodić ima političke ambicije, kao i da namerava da otme vlasništvo nad dnevnim novinama „Politika" i „Novosti"

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi