Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Predložićemo Krivokapiću da bude pokrovitelj proslave 150 godina novinarstva u CG
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

12. 10. 2020.

Izvor: UNCG

UNCG: Predložićemo Krivokapiću da bude pokrovitelj proslave 150 godina novinarstva u CG

Udruženje novinara Crne Gore oštro protestvuje zbog namjere Društva crnogorskih novinara da u saradnji sa odlazećim vlastima dogovoraju bilo kakve proslave, a posebno obilježavanje 150 godine novinarstva u Crnoj Gori.

Radi se o Društvu koje je proteklih godina, od osnivanja 2009, bilo servis DPS-a, kao i raznih ostalih komunističkih organizacija, poput SUBNOR-a i sličnih. I odakle sada njima pravo da organizuju proslavu i zovu ostale novinare i cjelokupno društvo da obilježavaju nesumnjivo vrijedan novinarski datum. Pri time zaobilaze ostala novinarska uudruženja, a posebno UNCG, koje je staro više od pola vijeka, ali za pomenuto Društvo kao da ne postoji.

Posebno je bizarna uloga Željka Rutovića, direktora Direktorijata za medije. Radi se o čovjeku koji proteklih decenija nije ni znao da postoji Udruženje novinara CG, kao profesionalni savez novinara, ali je zato šakom i kapom pomagao razne NVO i novinarska udruženja čiji su članovi pisali ode njihovom voljenom DPS-u i njihovom vođi, Milu Đukanoviću. Zahvaljujući baš takvom njihovom radu i rđavim namjerama UNCG danas se nalazi gdje se nalazi i njegovo postojanje je zadnjih godina bilo čak i po znakom pitanja.

UNCG poručuje predstavnicima pomenutog Društva, kao i Željku Rutoviću, da će se obilježavanje vijeka i po novinarstva u Crnoj Gori obilježiti kako valja i u dogovoru sa novim vlastima. Predložićemo i da pokrovitelj te priredbe naredne godine bude prof. Dr Zdravko Krivokapić, budući premijer i nadamo se da će on to prihvatiti.

Odlazećim vlastima poručujemo da se pomire da više nijesu na pozicijama na kojima će odlučivati o bilo kojim datumima i da treba i da se ponašaju u skladu sa novim okolnostima. Našim kolegama iz pomenutog Društva poručujemo da se ne poduhvtraju ćoravog posla i i da ima dosta onih koji imaju mnogo više prava od njih da organizuju obilježavanje vijeka i po crnogorskog novinarstva. A među njima je UNCG, pa se nadamo da će i oni to shvatiti i da će nam se pridružiti da taj datum obilježimo kako treba. Ovako kako su naumili ne sluti na dobro i valjalo bi da odustanu od svoje namjere. Naravno, nikome nećemo braniti da i novinarski jubilej obilježava i doživljava na svoj način, ali UNCG, kao najstarijem udruženju novinara,  pripada da bude pokretač i njegov organizator.

 

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi