Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Izvinjenje novinarke ambasadorki SAD u Crnoj Gori: RTCG nije odgovorna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

10. 12. 2020.

Autor: Fonet, RTCG Izvor: N1

Izvinjenje novinarke ambasadorki SAD u Crnoj Gori: RTCG nije odgovorna

Autorka emisije Teleskopija Tamara Nikčević izjavila je da se izvinjava ako je ambasadorku SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke uvredila konstatacija koju je iznela u emisiji Teleskopija 8. decembra, kao i da uredništvo i menadžment RTCG ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost jer su "sporne" konstatacije izrečene u autorskoj emisiji.

"Iako sam se pozvala na veoma relevantan izvor, zaista mi nije bila namera bilo koga da vređam, posebno ne ambasadorku zemlje koja je, verujem, ključni saveznik Crne Gore", kazala je Tamara Nikčević za Pobjedu, prenosi RTCG.

Ona se zapitala i da li je moguće da ambasadorka ne razume "zaprepašćenje dela crnogorske javnosti ćutanjem crnogorskih zapadnih saveznika na predizborno i postizborno divljanje velikosrpskog nacionalizma, na konstantne napade na građane crnogorske nacionalnosti, na hajku na manjinske narode, na poruke i ikonografiju koja je prethodila ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, na nepriznavanje genocida u Srebrenici od strane nove vlasti i njenih pristalica".

Čudi je, kaže, i da ambasada SAD u Podgorici nije našla za shodno da reaguje na nedavni nezabeležen mizogini napad na nju, iako je ambasadu, kao "nezvaničnog protežea proruskog tabloida u kojem je ovaj napad objavljen, na to blagovremeno upozorila".

"Ista ambasada promptno staje u zaštitu njene ekselencije Rajzing Ranke, dozvolivši, pritom, sebi ne samo da mi javno deli lekcije o novinarstvu, nego da niti rečju demantuje ono zbog čega su reagovali", kazala je Tamara Nikčević.

Savet RTCG juče je jednoglasno utvrdio da je došlo do kršenja programskih standarda u emisiji "Teleskopija", u kojoj je Tamara Nikčević kazala da je američka ambasadorka na privatnoj večeri saopštila da su se pribojavali "da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi