Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Vlada da prekine finansiranje RTCG
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

04. 01. 2021.

Izvor: UNCG

UNCG: Vlada da prekine finansiranje RTCG

Udruženje novinara Crne Gore poziva ministra finasija Milojka Spaića da obustavi privremeno finasiranje RTV CG u vremenu dok se ne usvoju budžet za 2021. godinu. Predlažemo da se novac polaže na poseban račun i da bude na raspolaganju novom rukovodstvu, jer sadašnje nije dostojno svojim radom da troši novac svih poreskih obveznika u Crnoj Gori.

RTV CG se od septembra pretvorio u privatni servis jedna partije i jednog čovjeka, koji je ujedno i kreator uređivačke politike protiv nove Vlade Crne Gore i nove parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore.

Javni servis je i u funkciji puzajućeg državnog udara koji ima za cilj stvaranja još većeg jaza i rodubljivanja sukoba u polarizovanoj Crnoj Gori. U Javnom servisu od septembra nema otpora profesionalnih novinara sadašnjoj uređivačkoj politici i zalaganje za objektivno informisanja javnosti.

Smatramo da zaposleni u RTVCG su na istom fonu kao i uređivački tim, koji je ruglo ne samo u Crnoj Gori, nego i međunarodna sramota Crne Gore u oblasti medija. I njima treba da bude jasno, ukoliko nastave sa podrškom uređivačke politike sadašnjeg rukovodstva, da izvore finasiranja treba da potraže na mjestu odakle im dolaze instrukcije za ovakvu uređivačku politiku, a ne od građana Crne Gore i budžeta za 2021. 

Sadašnje rukovodstvo RTCG za novac za plate, varijabile i tople obroke i prevoz obrate lično Milu Đukanoviću i njegovim tajkunima, a za proizvodnju programa im sredstva i ne trebaju, jer od marta ništa ne rade mnoge radakcije, a uredno primaju plate i sve beneficije koje ih sleduju kada su radili program.

Udruženje novinara Crne Gore koristi priliku da svim novinarima Crne Gore prvi čestitaju vrijedan jubilej – 150. godina novinarstva u Crnoj Gori, kao i 75 godina Udruženja novinara Crne Gore. 

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, generalni sekretar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi