Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Poginula novinarka Borka Budić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

27. 04. 2021.

Izvor: FoNet

Poginula novinarka Borka Budić

Novinarka brojnih redakcija u Republici Srpskoj (RS) Borka Budić (38) poginula je u planinarskoj nesreći u Sloveniji, javili su večeras banjalučki mediji.

Vest o smrti Borke Budić objavio je portal Srpskainfo, navodeći da je bila dugogodišnja novinarka „EuroBlica“ i tog portala i da je „čitaoci pamte i kao talentovanu šarmantnu blogerku“.

„Tužna vijest šokirala je novinarsku zajednicu u RS i brojne Borkine prijatelje širom Balkana. Kako je napisala na svom blogu, od skoro 10 godina rada u banjalučkim redakcijama, ostao joj je ‘samo’ nadimak B.B. i velika ljubav prema pisanoj reči“, navodi portal Srpskainfo.

Studije novinarstva zvaršila je u Banjaluci, a tokom desetogodišnjeg novinarskog staža, najduže je radila u dnevnim novinama “Fokus” i redakciji “EuroBlica”, gde je provelča više od pet godina.

Preselila se u Sloveniju i posvetila planinarenju, ali nije prestajala da piše.

„Nedavno je, na prvi dan proleća, objavila blog ‘Planine me zovu, moram ići’. I otišla je, nažalost…“, objavio je portal Srpskainfo.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi