Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Milan Jovanović: Porodica Slavka Ćuruvije do presude prošla pakao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 07. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Milan Jovanović: Porodica Slavka Ćuruvije do presude prošla pakao

„Najteže je porodici Slavka Ćuruvije. Znam kroz koji su pakao prošli da bi došli do presude. Sada se ponovo nalaze u mogućnosti da taj pakao preživljavaju“, rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) novinar „Žig infa“ Milan Jovanović, uoči sednice Apelacionog suda na kojoj će se većati o prvostepenoj presudi za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“.

Prvostepenom presudom za ubistvo Slavka Ćuruvije, koja je doneta u aprilu prošle godine, četvorica pripadnika Resora državne bezbednosti, Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, osuđena su na ukupno 100 godina zatvora. Na ovu presudu žalili su advokati osuđenih, ali i zamenik tužioca za organizovani kriminal. 

Apelacioni sud u Beogradu će 7. jula početi većanje po žalbama na prvostepenu presudu za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina".

Novinar Jovanović za UNS kaže da „ne veruje“ da će osuđujuća presuda za ubistvo Ćuruvije biti ukinuta, kao i da se tome iskreno nada.

Inače, Jovanoviću je u podmetnutom požaru, decembra 2018. godine, spaljena kuća, u kojoj je tada bio sa suprugom. On je tada izjavio da mu je plaćene ubice poslao tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je to negirao. Suđenje okrivljenima, među kojima je i Simonović, počelo je u aprilu prošle godine.

„Kada bi postojala mogućnost, da posle presude na prvoj instanci suđenje krene ispočetka, meni bi bilo veoma teško da opet slušam šta mi se dogodilo i da moja žena i ja još jednom to preživljavamo", rekao je novinar Jovanović i dodao da "ne vidi razlog" da će se to desiti.

„Slučaj je jasan. Okrivljeni su dali svoje iskaze tužiocu. Nakon što je Simonović pušen iz pritvora očekivao sam da će oni da lažu i menjaju iskaze na sudu, što se i desilo. Njegov novac došao je do izražaja“, navodi Jovanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi