Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Radomirović osudio pretnje koje je Sarapa uputio Ivanoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 01. 2021.

Izvor: UNS

Radomirović osudio pretnje koje je Sarapa uputio Ivanoviću

Nikakve uvrede ne smeju biti izgovor za pretnju nasiljem, izjavio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović povodom objava na Tviteru voditelja Ivana Ivanovića i Predraga Sarape.

„Udruženje novinara Srbije principijelno osuđuje svaku pretnju nasiljem, bez obzira na to da li je upućena novinarima ili je upućuju sami novinari. Ivan Ivanović je napadao UNS i ima običaj da vređa novinare, ali se nikako ne može uvredom opravdati stravična pretnja koju mu je uputio Predrag Sarapa“, rekao je Radomirović.

Nakon Tviter obračuna dvojice voditelja, koji je počeo prelaženjem granice političke korektnosti, voditelj emisije na Novoj S Ivan Ivanović izjavio je da je zbog pretnji koje mu je uputio voditelj Jutarnjem programa na televiziji Pink Predrag Sarapa podneo prijavu policiji i tužilaštvu.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je uoči otkrivanja spomenika, izjavio je „da nije Stefana Nemanje, mi danas ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ‘ić’“, što je bio povod za početak verbalnog rata na Tviteru između Ivanovića i Sarape.

Izjavu ministra je Ivanović povezao sa Sarapom, pa je na Tviteru napisao: „Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!“, te je zatim tvitovao da ga je voditelj Sarapa zvao i da ga je, kao i u SMS prepisci vređao, ali da je sve eksaliralo pretnjom Sarape na ovoj društvenoj mreži.

Sarapa je, naime, uz izvinjenje svom pokojnom ocu „što ga vređa klovn i majmun Ivan Ivanović, dvorska luda, da mi Sarape nismo Srbi“ na Tviteru uputio otvorenu pretnju Ivanoviću, napisavši: „Odbraniću čast krvlju“.

Sarapa je za UNS, pak, odbacio da je pretio Ivanoviću, te da je reč o obrnutoj situaciji i da je sve izvučeno iz konteksta. „Tvitovanje Ivanovića je direktan poziv na linč. Šest godina me ponižava i vređa u svojim emisijama i javnim nastupima“, navodi Sarapa, te ističe da je svojim tvitom „odbraniću čast krvlju“ zapravo njegov poziv Ivanoviću da „krvlju dokažu ko ima više srpskog u sebi“.

 

 

 

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

30.01.

2021.

Јадранка Нићин [neregistrovani] u 02:15

Реакција УНС-а непотребна..

Колега Радомировићу, уколико упућујете пацку Сарапи, у циљу заштите новинарске професије, још је потребнија водитељу И.И., који не завређује ни име да му поменем, због говора и понашања које је на корак од уличног!

Заиста, неки новинари и водитељи су се толико осилили, па вређањем не само колега, већ и државе у којој живе, прелазе сваку границу и пристојности, а напосе професије којом се бавимо.

Немојте се у УНС-у понашати као браниоци свега и свакога, будите мало селективнији, јер није баш све ни за сталешку одбрану.

С обзиром да је ово моје мишљење, и стојим иза својих речи именом и презименом, очекујем и да ће бити објављено, јер откако сте Ви дошли на чело УНС-а , не сећам се да сте иједан мој коментар објавили, а пишем их без увредљивих епитета. То што наши погледи на стварност, лица и догађаје нису исти, не значи да не треба да се чује и друга страна.

Odgovori
pet

29.01.

2021.

Zale [neregistrovani] u 20:03

Licemerje

Lecemerje.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi