Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Simo Spasić osumnjičen za proganjanje novinara „Južnih vesti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 09. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Simo Spasić osumnjičen za proganjanje novinara „Južnih vesti“

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saslušaće predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa Kosova i Metohije Simu Spasića u svojstvu osumnjičenog u postupku koji se kao hitan vodi nakon što je novinar „Južnih vesti“ Aleksandar Stankov policiji prijavio da od Spasića dobija preteće poruke i pozive.

„Nakon prikupljanja obaveštenja i svih raspoloživih dokaza Simo Spasić je stekao svojstvo osumnjičenog za krivično delo proganjanje iz člana 138 a Krivičnog zakonika učinjenog na štetu novinara Aleksandra Stankova i u tom svojstvu su isti pozvani na saslušanje 29. septembra ove godine“, rekla je Udruženju novinara Srbije Aleksandra Vujisić, zamenica javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu i kontakt osoba u tom tužilaštvu prema Sporazumu o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Posle saslušanja Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odlučiće da li će podneti optužni predlog protiv Spasića.

Stankov je u dva navrata prijavljivao policiji da mu Spasić šalje poruke, poziva ga telefonom, da mu, kako je ranije rekao UNS-u, preti, da ga vređa, psuje i kune, zbog čega se oseća ugroženo. On je UNS-u rekao i da Spasića nikada nije video uživo i da ga lično ne poznaje.

Stankov je prvi put policiji prijavio pretnje 29. avgusta.

Iako je pokrenut postupak Spasić je nastavio da novinaru šalje poruke. Poslednju poruku od Spasića Stankov je dobio 11. septembra. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi