Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Rušenje nelegalnog objekta kraj vranjskog OK radija krajem jula ili početkom avgusta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 07. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Rušenje nelegalnog objekta kraj vranjskog OK radija krajem jula ili početkom avgusta

Rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja Boban Antanasijević rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da će ugovor sa novim izvođačem rušenja nelegalnog objekta kraj OK radija biti zaključen u kratkom roku i da će rušenje ponovo zakazati krajem jula ili početkom avgusta.

 

To će sve, dodaje Antanasijević, zavisiti od sprovođenja procedure u postupku izvršenja, propisanih odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona o opštem upravnom postupku, ali će svakako nastojati da sve to reše što pre.

“Nakon prijema akta koji je Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave u Vranju dostavila firma Polet d.o.o. Vranje, sa informacijom da iz tehničkih razloga ne može da pristupi rušenju nelegalno izgrađenog objekta zakazanom za 29. jun 2022.godine, odmah je doneta odluka o raskidu ugovora sa tim izvođačem. Otkazni rok za raskid ovog ugovora je deset dana. Nakon isteka ovog roka, Gradska uprava – Odsek za javne nabavke, sprovešće postupak nabavke za uslugu rušenja bespravno izgrađenih građevinskih objekata”, rekao je Antanasijević.

Vlasnica OK radija je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta, uz zgradu u kojoj su OK radio i kafić „No koment“ i prijavila ovu bespravnu izgradnju inspekciji. Nakon toga je dobijala pretnje, prostorije radija su bile isprskane farbom, a prozori zazidani. Zbog pretnji Oliveri Vladković je vlasniku nelegalnog objekta i lanca kladionica Dejanu Nikoliću Kantaru određen jednomesečni pritvor.

Rušenje ovog objekta je zakazano za 29. jun, ali nije izvršeno, jer je dan ranije firma "Polet", zadužena za realizaciju rešenja građevinske inspekcije, poslala pisano obrazložnje sa informacijom da tog dana „zbog tehničkih razloga neće biti u mogućnosti da ruše objekat“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi