Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  OEBS reagovao zbog pretnji smrću uredniku „Drvotehnike“ Blagojeviću i uvreda upućenih novinaru „Vremena“ Sejdinoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 07. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

OEBS reagovao zbog pretnji smrću uredniku „Drvotehnike“ Blagojeviću i uvreda upućenih novinaru „Vremena“ Sejdinoviću

Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) saopštila je da se pridružuje rekacijama Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i izražava zabrinutost zbog nedavnih verbalnih napada protiv urednika lista „Drvotehnika“ Dragojla Blagojevića i novinara nedeljnika „Vreme“ Nedima Sejdinovića.

„Pretnje nasiljem su neprihvatljive u bilo kojoj demokratskoj zemlji i ne bi smele proći nekažnjeno“, navodi se u saopštenju OEBS-a.

OEBS ipak pohvaljuje brzu rekaciju tužilaštva u slučaju Blagojevića i poziva sve nadležne organe da brzo i efikasno istraže sve pretnje novinarima.

Dragojlo Blagojević je u noći 12. jula telefonom od nepoznate muške osobe koja se predstavila kao Stanko Vasić dobio pretnje smrću. Izjavu je juče dao Republičkom javnom tužilaštvu, a pretnje je prijavio MUP-u 15. jula.

Visokopozicionirani funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović je u svojoj objavi na Tviteru napisao da je Nedim Sejdinović „srbomrzac i novinar praseće glave“, što je redakcija nedeljnika „Vreme“ u svom saopštenju ocenila kao „crtanje mete na čelu i šovinističku optužbu“.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi