Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Časlav Milisavljević, novinar Radija Kosovska Mitrovica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 09. 2022.

Autor: Radio Kosovska Mitrovica/UNS Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/UNS

Preminuo Časlav Milisavljević, novinar Radija Kosovska Mitrovica

Novinar i dugogodišnji urednik Radija Kosovska Mitrovica i član Udruženja novinara Srbije(UNS) Časlav Milisavljević preminuo je danas u 76. godini.

Časlav Milisavljević bio je od 1982. godine spiker i novinar na Radiju Kosovska Mitrovica, zatim urednik programa na srpskom, a od 1991. godine bio je glavni i odgovorni urednik u ovoj medijskoj kući. U najvećoj meri je pravio i uređivao priloge iz privrede. Čitav svoj novinarski opus prezentovao je na radiju, za koji se se može reći da je bio njegovo "drugo ja".

Milisavljević je bio samouki umetnik i ljubitelj slikarstva, duboreza i krasnopisa. Zalagao se i za očuvanje srpskog ćiriličnog pisma i jezičku kulturu. Jedan je od osnivača likovne kolonije “Sokolica”, koja je povezivala brojne slikare iz zemlje i regiona. Svoj poslednji doprinos kulturi dao je na mitrovačkom 28. Festivalu kulture kao organizator likovne kolonije u sklopu manifestacije “Sabora kulturnog stvaralaštva”, čiji je jedan od osnivača.

Smatrao je da su govor i pismo okosnica pravilnog novinarskog izraza, a krilatice po kojima će ostati upamćen su “Ne gazi ćirilicu” i “Budite čuvari radija”.

Radio Kosovska Mitrovica će organizovati komemorativni skup danas u 15 časova u Mitrovačkom dvoru. Časlav Milisavljević biće sahranjen sutra u 13 časova na groblju u rodnom Srbovcu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi