Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pokreće se Akcelerator medijske održivosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 10. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Pokreće se Akcelerator medijske održivosti

Grupa međunarodnih organizacija koje podržavaju održivi razvoj medija pokreće Akcelerator medijske održivosti (Media Viability Accelerator), onlajn alat čiji je cilj poboljšanje finansijske stabilnosti nezavisnih medija na tržištima širom sveta.

Iz Ajreksa (IREX), organizacije koja je među inicijatorima ovog projekta, navode da je neophodno ovakav mehanizam utemeljiti na podacima budućih korisnika. Zbog toga pozivaju novinare i medijske radnike da popune upitnik, u kojem će oceniti koji su im najznačajniji koraci ka finansijskoj održivosti. 

Organizacije koje pokreću ovaj alat ističu da je bitno pratiti interesovanja publike, važnost informacija, ali i razumeti koje strategije za monetizaciju sadržaja odgovaraju različitim tržištima i medijima. 

Akcelerator medijske održivosti će, kako se navodi, informisati o ostvarivim ciljevima i olakšati procenu poslovnih rezultata.

Upitnik na engleskom jeziku možete popuniti ovde.

Inicijativu su pokrenule organizacije: Ovlašćeni institut upravljačkih računovođa (CIMA), Dojče Vele, Medijski institut Fodžo , Slobodna neograničena štampa (Free Press Unlimited), Globalni forum za migracije i razvoj (GFMD), Internjuz, Institut IMS, Ajreks, Investicioni fond za razvoj medija (MDIF), Medijska fondacija za Zapadnu Afriku, Reporteri bez granica, Sembra medija, Splajs medija i Fondacija Tomson Rojters.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi