Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pokrajinski sekretarijat APV raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za unapređenje profesionalnih standarda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 01. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Pokrajinski sekretarijat APV raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za unapređenje profesionalnih standarda

Pokrajinski sekretarijat za kulturu Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) raspisao je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata koji za cilj imaju unapređenje profesionalnih standarda. Rok za prijavu je 24. februar. Za medijske projekte izdvojeno je ukupno deset miliona dinara.

Za medijski projekat se može dodeliti najmanje 100.000 dinara, a najviše 2.500.000 dinara.

Kako je navedeno u Konkursu za unapređenje profesionalnih standarda, sredstva se dodeljuju za sufinansiranje projekata koji doprinose unapređenju medijskog profesionalizma, istraživanju stanja u medijima i medijskoj pismenosti. Projekti mogu podrazumevati organizovanje stručnih skupova sa ciljem edukacije zaposlenih u medijima, kao i medijske festivale i javne rasprave u vezi sa medijskom regulativom.

Na Konkurs se mogu prijaviti izdavači medija, medijska udruženja, novinarske škole, agencije i nevladine organizacije koje se bave javnim informisanjem.

Pravo učešća nemaju republički i pokrajinski javni medijski servisi, odnosno Javna medijska ustanova „Radio-televizija Srbije“ i Javna medijska ustanova „Radio-televizija Vojvodine“ i izdavači medija koji primaju redovnu subvenciju iz Budžeta Republike Srbije i Budžeta AP Vojvodine.

Na konkurs je moguće prijaviti samo jedan projekat. Ako je učesnik Konkursa izdavač više medija, može na konkursu učestvovati sa jednim projektom za svaki medij.

Prijave se šalju na adresu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama - Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad,  sa naznakom: „za Konkurs za unapređenje profesionalnih standarda“. Učesnici Konkursa prijavu moraju poslati i elektronskom poštom na adresu: mediji.psinf@gmail.com.

Tekst konkursa objavljen je u rubrici „Medijski konkursi“ na sajtu UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi