Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Matorčević: Simonovićev prijatelj mi je ispred sudnice rekao da izađem jer ću nastradati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 02. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Matorčević: Simonovićev prijatelj mi je ispred sudnice rekao da izađem jer ću nastradati

Glavni urednik portala Žig info Željko Matorčević kaže za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da je Milana Marčetu prijavio policiji zbog toga što mu je ispred sudnice rekao da izađe napolje jer će nastradati. Marčeti je zbog sumnje da je Matorčeviću ugrozio sigurnost određen pritvor od 48 sati.

Matorčević ga je, kako dodaje, pitao da li je to njemu upućeno, a potvrdu je dobio ne samo od M.M, već i od Dragoljuba Simonovića koji je okrivljen za paljenje kuće Jovanovića.

„U sudnici je bilo dosta ljudi koji su pratili suđenje, a među njima je bio i Milan Marčeta koji se javno deklariše kao prijatelj Simonovića. Kada se završilo suđenje, izašli smo iz sudnice. Čekao sam kolegu Jovanovića da izađe. Izašao je Marčeta koji je prošao pored mene i vređajući me je pitao šta radim tu, opsovao i rekao 'izađi napolje, nastradaćeš'. Pitao sam ga da li to meni govori, na šta je Simonović odgovorio 'Da, tebi kaže', a Marčeta potvrdio 'Da, da, tebi'“, rekao je Matorčević.

Pretnje je, kaže, prijavio tužiocu koju učestvuje u postupku za paljenje kuće Milanu Jovanoviću, sudiji, a zatim i policiji.

„Pretnje sam odmah prijavio tužiocu Predragu Milovanoviću, koji učestvuje u ovom postupku. On me je savetovao da sve prijavim sudiji, što sam i učinio. Zatim sam se , po savetu tužioca, obratio sudskoj straži, koja je pozvala policiju. Izjavu sam dao i policijskim službenicima“, rekao je Matorčević.

Matorčević je dodao da ovo nije prvi put da Simonovićev prijatelj vređa nekog iz Žig infa. Marčeta je redakciji, kako kaže Matorčević, pretio i preko Fejsbuka.

Matorčević je podsetio da je pre više od četiri godine pretučen na ulici, a da je glavni osumnjičeni bio povezan sa Simonovićem, koji je tada bio predsednik Opštine Grocka. Zbog toga, kako ističe, pretnje i uvrede shvata ozbiljno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi