Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Poznata imena članova komisija za medijske konkurse Ministarstva informisanja i telekomunikacija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 06. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Poznata imena članova komisija za medijske konkurse Ministarstva informisanja i telekomunikacija

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je sinoć ko čini ovogodišnje komisije za dodeljivanje novca medijskim projektima. Prema saznanju UNS-a, rad komisija počinje danas. Ove godine raspisano je devet konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, a odlukom ministra sačinjen je sastav komisija koji UNS objavljuje.

Inače, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspisalo je konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, za sadržaj namenjen osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Pored pomenutih, raspisan je i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina, kao i konkurs sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona.

Za Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima i unapređenje profesionalih i etičkih standarda izdvojeno je 30 miliona dinara.

Budžet konkursa za internet medije iznosi 34 miliona dinara, a toliko je opredeljeno i za radio. Za štampane medije i servise novinskih agencija izdvojeno je 42 miliona dinara, a za televizije 75 miliona,.

Za sufinansiranje projekata medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom opredeljeno je 15 miliona dinara, za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina 41 milion, za projekte namenjene pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona 29 miliona, a za medije koji imaju sedište na teritoriji Kosova i Metohije 10 miliona dinara.

Komisiju za sufinansiranje medijskih projekata koji su namenjeni osobama sa invaliditetom čine Nevena Azinović, imenovana na predlog RAB Srbija, Radojica Mali, imenovan na predlog Komneta, Ljiljana Stojanović, imenovana na predlog Lokal presa, kao i nezavisni stručnjaci za medije Milica Veljković i Fahrudin Kladničanin.

O raspodeli sredstava na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina odlučivaće Edib Honić, imenovan na predlog UNS-a, Ivana Jordović, imenovana na predlog RAB Srbija, Aleksandra Šanjević, imenovana na predlog NUNS-a, kao i nezavisni stručnjaci za medije Aleksandar Nedeljković i Dražen Ostojić.

Komisiju za sufinansiranje medijskih projekata na televiziji čine Zoran Gavrilović, koga je predložio NUNS, Dragoslav Gogić, koga je predložio UNS, Ilija Stojanović, koga je predložio Komnet, kao i nezavisni stručnjaci za medije Srđan Conić i Nenad Tasić.

O raspodeli sredstava na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona odlučivaće Budimir Ničić, imenovan na predlog UNS-a, Nadežda Tošić, imenovana na predlog Lokal presa, Igor Kostić. imenovan na predlog RAB Srbija, kao i nezavisni stručnjaci za medije Dragana Čabarkapa i Miodrag Popov.

Za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija komisiju čine Zlata Kureš, imenovana na predlog Asocijacije medija, Vladimir Malešić, imenovan na predlog Lokal presa, Slobodan Radičević, imenovan na predlog UNS-a, Sandra Savić, nezavisan stručnjak za medija, i Slađana Ostojić, imenovana na predlog Profesionalnog udruženja novinara Srbije.

Komisiju za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija čine Dragan Stojanović, koga je predložio UNS, Ana Jovanović, koju je predložilo Društvo novinara Niša, Vladimir Veljković koga je predložilo Profesionalno udruženje novinara Srbije, kao i nezavisni stručnjaci za medije Olga Drecun i Miodrag Jakšić.

O raspodeli sredstava na Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio odlučivaće Olivera Milošević, koju je predložio UNS, Maja Mišković Marković, koju je predložilo Udruženje sportskih novinara Beograda, Danijela Ivanković, koju je predložilo Društvo novinara Niša, kao i nezavisni stručnjaci za medije dr Saša Mirković i Miloš Rajković.

Komisiju za konkurs za sufinansiranje projekata na internetu čine Muharem Mutabdžija, imenovan na predlog Udruženja medija i medijskih radnika, Jelena Dopuđ, imenovana na predlog Društva novinara Vojvodine, Nevena Ružić, imenovana na predlog NUNS-a, kao i nezavisni medijski stručnjaci Mira Lolić Močević i Slobodan Đurić.

Komisiju za Konkurs za sufinansiranje projekata, organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja čine nezavisni stručnjaci Duško Vukajlović, Slađana Aleksić, Đorđe Kovačević i Mugdim Šehalić, kao i Blaženka Ćierčan, imenovana na predlog Saveza udruženja "Asocijacija Radio-televizija Srbije".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi