Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarka Nataša Miljanović Zubac svedočila da je Vojislav Šešelj izrekao brutalne laži o njoj i njenoj porodici na Hepiju i Pinku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 11. 2023.

Autor: Dragana Bjelica Izvor: UNS

Novinarka Nataša Miljanović Zubac svedočila da je Vojislav Šešelj izrekao brutalne laži o njoj i njenoj porodici na Hepiju i Pinku

Mesto na kom je u sudnici Trećeg osnovnog suda trebalo da sedi tuženi Vojislav Šešelj danas je bilo prazno. Ni njegovi branioci nisu se pojavili u ovom beogradskom sudu.

Za tuženog – niko, ostaje zabeleženo u sudskom zapisniku.

Novinarka Nataša Miljanović Zubac tužila je političara zbog neistina i uvreda koje je o njoj i njenoj porodici izrekao na TV Hepi u emisiji „Dobro jutro Srbijo“, a zatim i u Pinkovom „Novom jutru“ početkom 2021. godine.

Šešelj je umesto da bude u sudnici, izabrao da gostuje na televiziji. U obrazloženju sudiji zbog izostanka piše da je počela predizborna kampanja, a da kao predvodnik Srpske radikalne stranke treba da bude u emisiji.

Jutarnji program za uvrede

Miljanović Zubac je svedočenje počela rečima da političara lično ne poznaje i da sve što o njemu zna je kroz njegove televizijske nastupe.

Isprva od koleginice koja je bila usplahirena i plakala je, a zatim i od kolege, koji su je jedan za drugim pozvali na mobilni telefon, saznaje da se nešto dogodilo.

Ubrzo i od rođaka iz Užica dobija informaciju da je „Vojislav Šešelj izgovorio neke užasne stvari“. To se sve dešavalo dok je vozila auto u Trebinju, u kom živi, i odakle radi za Radio-televiziju Republike Srpske.

Tek uveče tog 30. januara 2021. godine, svedoči Miljanović Zubac, smogla je snage da pogleda šta je bilo izjutra u programu Hepi televizije. Rekla je da je tada čula „brutalne verbalne napade i apsolutne laži“.

Šešelju je u jutarnjem programu meta bio vladika Grigorije za kog je rekao da je „veliki švaler“, a zatim je u tu priču uveo i porodicu Zubac.

Novinarku je nazvao „prostitutkom“, „kurvetinom“, imenom i prezimenom govorio o njenom pokojnom suprugu, pomenuo maloletnu decu, i zaključio kako se „osramoćeni muž ubio na grobu svog oca“.

Miljanović Zubac je govorila da je Šešelj upotrebio smrt njenog supruga, što je jedina tačna informacija, da bi nadovezao „brutalne laži“.

„Sutradan sam odlučila da napišem otvoreno pismo Vojislavu Šešelju koje je postalo viralno. Pretpostavljam da ga je to jako naljutilo pa je posle desetak dana na Pinku ponovio uvrede“, rekla je Miljanović Zubac.

Život posle

Od tog momenta, nastavila je novinarka, život joj se u potpunosti promenio. Izložena je različitim medijskim napisima, komentarima ispod tih napisa i sve se, rekla je, odrazilo na njeno zdravlje, porodicu i posao. Već godinu dana je na bolovanju.

„Odlučila sam da tražim pravdu“, kazala je u sudnici Miljanović Zubac.

Tužila je tabloidne medije koji su preneli ono što je Šešelj govorio na televiziji Hepi.

Presude

UNS je pisao o presudi Višeg suda da je „Alo“ povredio dostojanstvo Nataše Miljanović Zubac, kao i da je Apelacioni sud presudio da je  Objektiv prenoseći Šešeljevu izjavu objavio neistine o novinarki RTRS Nataši Miljanović Zubac.


Ona je na sudu rekla da joj je uoči odlaska u Beograd na jedno od ročišta zakazano za 16. jun 2022. godine zapaljen automobil koji je bio parkiran ispred kuće u kojoj živi.

Trebinjska policija je procenila, bilo je reči i danas u sudnici o tome, da je bezbednost novinarke ugrožena.

Ona je iznela i podatak da ju je policija obavestila da motiv paljenja dovodi u vezu sa njenim novinarkskim poslom, kao i da ne isključuju da je postupak koji je pokrenula protiv Šešelja jedan od razloga.

„Od 30. januara 2021. godine do današnjeg dana živim život koji ne bih poželela ni onom koji mi je to napravio“, rekla je Miljanović Zubac.

U obraćanju koje je na momente bilo izuzetno emotivno tužilja je sudiji pokazala oproštajno pismo pokojnog supruga.

Suđenje se nastavlja  28. februara 2024. godine.

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi