Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS pozvao međunarodne novinarske organizacije da podrže zahteve Maje Pavlović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 08. 2019.

Izvor: UNS

UNS pozvao međunarodne novinarske organizacije da podrže zahteve Maje Pavlović

Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je poslalo pismo Međunarodnoj i Evropskoj federaciji novinara (IFJ i EFJ) u kojem se traži da ove organizacije podrže zahteve vlasnice Kanala 9 Maje Pavlović da se naknade, koje plaćaju regionalne televizije, usklade sa njihovim prihodima, kao i da je primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

UNS je u pismu IFJ-u i EFJ-u naveo da je zabrinut za zdravlje Maje Pavlović i da smatra da bi razgovor sa predsednikom države pomogao u rešavanju ove situacije.

Udruženje je u pismu navelo da je danas 13. dan štrajka glađu Pavlović koja na ovaj način izražava nezadovoljstvo zbog visokih naknada koje regionalne televizije plaćaju organizacijama za zaštitu autorskih prava i fonograma (OFPS i SOKOJ), Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i „Emisonoj tehnici i vezama“ (ETV).

U pismu UNS-a navodi se da je ovo treći štrajk glađu Maje Pavlović, a da je prethodni, koji je trajao 23 dana, prekinut nakon javnog sastanka sa premijerkom Anom Brnabić koja je obećala da će uraditi sve što je u njenoj moći, a u skladu sa zakonom, kako bi joj pomogla.

Zahtevi Maje Pavlović, navodi se u pismu UNS-a, su da sudovi efikasno reše sporove koje je pokrenula, a u vezi sa previsokim tarifama SOKOJ-a, OFPS-a, REM-a i ETV-a zbog kojih njenoj televiziji, posle 20 godina rada, preti gašenje.

UNS je u pismu naveo da problemi, zbog povećanja iznosa naknada, Kanala 9 i drugih regionalnih televizija datiraju od 2014, kao i zbog digitalizacije 2015. godine kada su sve lokalne televizije, iako to nisu tražile, postale regionalne, što je višestruko uvećalo njihove troškove distribucije signala.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

26.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:13

UNS SVE VIŠE POLITIČKI OBOJEN

Ne razumem gospodju Pavlović,a još više UNS, koji trqže promenu zakona i to pritiskom - štrajkom gladju. I ostale televizije plaćaju odredjenu naknadu kako je zakonom predvidjeno , i šta stav UNS-a u "skladu sa njihovim mogućnopstima" - značći? Ništa drugo do nešpooštovanje zakona. Zato je reagvanje UNS_a i poziv medjunarodnim organizacijama - samo dolivanje ulja na vatru i atakovanje na državu. Drugim rečima, UNS je sada i agresivniji i politički obojeniji od NUNS i NDNV.Svaka vam čas. Nisam za to da predsednik države ptrimi gospodju Pavlovićse zašta se zalaže UNS kao i NUNS i NDNV. Potpis: Član UNS-a od crnih,plavih,crvenih članskih knjižica,pa do sadašnjih-

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi