Naslovna  |  Aktuelno  |  Istraživanje UNS-a o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu  |  Arlem Dezir: Radite veoma važan posao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Istraživanje UNS-a o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu

27. 02. 2019.

Izvor: UNS

Arlem Dezir: Radite veoma važan posao

Istraživanje o ubijenim i kidnapovanim novinarima koje sprovodite je veoma važan posao. Nekažnjivost za ove strašne zločine nad novinarima nije prihvatljiva, istakao je predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir u razgovoru sa novinarkom Jelenom L. Petković iz UNS-a, autorkom istraživanja o ubijenim i kidnapovanim novinarima na Kosovu.

Arlemu Deziru predstavljeni su rezultati dosadašnjeg istraživačkog rada, a njega su zanimali detalji o tome kako se istraživanje sporovodi, koliko je ljudi radilo na njemu, kakve su mogućnosti procesuiranja ovih zločina, kao i dalji planovi UNS-a kada je reč o upoznavanju javnosti sa novim podacima do kojih se došlo. Takođe, bio je zaintersovan i za reakcije u javnosti. 

Novinarka Jelena L. Petković upoznala je Dezira sa odgovorima međunarodnih institucija kada je reč o pružanju zatraženih podataka prilikom istraživanja, zahvalivši se na pažnji koju misija OEBS-a daje ovoj temi i pomaže da ona bude vidljivija. U razgovoru je naglašeno da su svi ubijeni novinari bili civili, da su svi ubijeni radeći svoj posao, kao i da niko nije stradao zato što se našao u unakrsnoj vatri.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi