Naslovna  |  Aktuelno  |  Šta je UNS rekao, a šta (ni)je objavljeno  |  Šta je predsednik UNS-a rekao, a šta portal direktno.rs nije objavio
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Šta je UNS rekao, a šta (ni)je objavljeno

05. 03. 2020.

Izvor: UNS

Šta je predsednik UNS-a rekao, a šta portal direktno.rs nije objavio

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) posle objavljivanja teksta na portalu direktno.rs pod nazivom "CENZURA U MEDIJIMA SVAKODNEVNA Predsednik UNS: Ne znam ništa o tome" poslao je redakciji tog portala odgovor na tekst zbog toga što je njegova izjava izvučena iz konteksta, a koji nije objavljen. Odgovor objavljujemo u celosti.

Poštovani,

obraćam vam se povodom vašeg članka pod naslovom: "CENZURA U MEDIJIMA SVAKODNEVNA Predsednik UNS: Ne znam ništa o tome".

Način na koji ste moju izjavu izvukli iz konteksta predstavlja klasičan primer manipulacije. Vašoj novinarki sam rekao da ne znam da je Blic "cenzurisao" intervju episkopa Grigorija, a "Sputnjik" razgovor sa pevačem Vladom Georgievim i da bi trebalo da pozove ove redakcije i sazna šta se desilo. Nisam, kao što sugerišete, rekao da "ne vidim očiglednu cenzuru u medijima".

Podsetiću vas da sam zbog protivljenja cenzuri i odbijanja da po nalogu kabineta Borisa Tadića izbacim ključne delove intervjua sa tadašnjim predsednikom dobio otkaz i da je Pištaljka, čiji sam osnivač, nastala zbog opšte cenzure koja je u našim medijima vladala pre deset godina. U ovih deset godina, objavili smo na stotine priča koje drugi mediji nisu hteli ili nisu smeli da objave, kao na primer da su Dragan Đilas i Miroslav Mišković bili suvlasnici dnevnog lista "Press", kako je tadašnja vlast otpustila na stotine sudija i hapsila one koji su se protivili tom političkom progonu, da je u centru Beograda pre isteka javne nabavka postavljena najskuplja plastična jelka na svetu i da Siniši Malom nepoznati "prijatelji" plaćaju 60.000 evra godišnje za školovanje dece.

Svim ovim pričama prethodilo je ozbiljno istraživanje. A šta ste vi uradili? Umesto da istražite šta se zaista desilo i da o tome obavestite javnost, lažno ste predstavili moju izjavu, stavili je u naslov uz nešto što nisam rekao i dodali komentar da vas ta izjava ne iznenađuje. To nije novinarstvo i nikada neće biti.

Očekujem da objavite ovu reakciju, u skladu sa Kodeksom novinara Srbije.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

08.03.

2020.

Kolega [neregistrovani] u 17:44

Direktno.rs

Kao što postoje pro-režimski mediji a njih je ogromna većina, tako mora da postoje i pro-opozicioni mediji. Takav je i portal direkyno.rs o kome se piše, jer je u vlasništvu Dragana Đilasa.
Eto i to sam vam rešio.

Odgovori
pet

06.03.

2020.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 18:06

КАСНО ПАЉЕЊЕ?

Не знам чему се чуди председник УНС?
Као дугогодишњи новинар требало је да зна, да ad hoc формирани портали, канали...,као гласници политичког покрета, странке..... нису направљени да преносе истину, већ "истину" оснивача.Тако је било и сада:они су потврдили "своју истину", а потврду им је лично
дао председник УНС!
Требало је да се мисли о томе. Раније!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi