Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UNS negirao da je dodelio nagradu Njuzu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 12. 2011.

Izvor: www.njz.net

UNS negirao da je dodelio nagradu Njuzu

Beograd, 23. decembar 2011, (Njuz) – Udruženje novinara Srbije oštro je demantovalo informaciju da je ta novinarska organizacija dodelila nagradu za najbolje uređivanje sajtu njuz.net.

Informacija koja se juče pojavila u pojedinim medijima, prema navodima udruženja potpuno je netačna, tendenciozna i “sračunata na urušavanje novinarske profesije u Srbiji”.

- Ne znamo ko plasira ovakve dezinformacije, ali je sasvim jasno da je reč o nameri da se novinarstvo u Srbiji proglasi satirom i izvrgne ruglu. Želimo da oštro negiramo da je naše udruženje dodelilo ovu nazovi nagradu – stoji u saopštenju UNS-a.

U saopštenju se navodi da nije poznato ko je uzurpirao njihove prostorije, dodelio lažne nagrade i doveo Žiku Šarenicu, kao i da će ceo događaj biti podrobno ispitan.

- Naše udruženje nagrade dodeljuje samo pristojnim redakcijama, što Njuz svakako nije. Mi znamo da bi u Njuzu jako želeli da dobiju neko pravo novinarsko priznanje ali to će moći tek kada postanu pravi novinari, kada budu imali prave sagovornike i bar jedan redakcijski diktafon – zaključuje se u saopštenju Udruženja.

Iako se ne zna ko je odgovoran za priču o dodeli nagrade Njuzu, u kuloarima se može čuti da je celu ideju realizovao upravo UNS sa ciljem da nasamari Njuz, iako oni to demantuju.

Redakcija Njuza u svakom slučaju oštro osuđuje obmanjivanje javnosti na ovakav način i širenje dezinformacija. Javnost zaslužuje da bude objektivno i tačno informisana, a potez Udruženja novinara Srbije tome nikako ne doprinosi. Pozivamo UNS da se vrati na pravi put i počne da deli prave novinarske nagrade.

Nenad Milosavljević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi