Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  B92 najbolja radio i tv stanica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2011.

Izvor: www.b92.net

B92 najbolja radio i tv stanica

Beograd - Ljubica Gojgić najbolji novinar u 2011, B92 najbolja tv i radio stanica, Olja Bećković tv lice godine - ocena je novinara koji su učestvovali u anketi Statusa.


Za najbolje televizijske emisije novinari u Srbiji su proglasili dve emisije B92 „Između dve vatre” i „Utisak nedelje“.

U jubilarnoj desetoj po redu anketi beogradskog magazina Status učestvovali su novinara iz više od 40 redakcija i ocenjivali najbolje ali i najgore novinare i medije u Srbiji.

Ocenili su da su Blic i Vreme najbolje novine, kao i da Blic ima najbolji medijski sajt.

Ovu godinu u novinarstvu, definitivno su prema mišljenju kolega pozitivno obeležile žene. Tri najbolja srpska novinara su – novinarke.

To su Ljubica Gojgić, novinarka TV B92, koja je po mišljenju kolega najbolji novinar u Srbiji, drugoplasirana na listi najboljih novinara je Danica Vučenić (TV Vojvodina), a treće mesto pripalo je Brankici Stanković (B92).

U kategoriji najboljih televizijskih stanica, vodeća je TV B92, prati je Prva, dok je prošlogodišnji laureat, Studio B, ove godine na trećem mestu.

Kolege, novinari, najboljim televizijskim emisijama proglasili su „Između dve vatre” (B92), „Utisak nedelje“ (B92) i „Kvadraturu kruga“ (RTS), a radijskim „Buđenje“ (Radio Beograd), „Peščanik“ i „Mentalno razgibavanje“ (Novosti).

Televizijsko lice godine je Olja Bećković (B92), drugoplasirani je Jovan Memedović (RTS), a treću poziciju zauzeo je Jugoslav Pantelić (Studio B).

Najbolje dnevne novine su Blic, potom Danas, pa Politika, s malom razlikom sledi ih Pres, dok su periodične Vreme, Status i NIN.

Najbolje tekstove u ovoj godini pisao je kolumnista Danasa, Dragoljub Petrović, drugo mesto pripalo je Milošu Vasiću (Vreme), a treće Petru Lukoviću (E-novine).

Među medijskim sajtovima, novinari su za najbolje izabrali Blic, B92 i RTS, a sa malom razlikom glasova, odmah iza prvoplasiranih našli su se E-novine i Peščanik.

U onoj drugoj kategoriji, najgorih, koje još nazivamo i brukom – „istakle“ su se, pak, muške kolege ili „kolege“, piše u novogodišnjem magazinu STATUS, u kom je objavljena anketa.

Prema ocenama kolega bruka za profesiju je Dragan J. Vučićević (kolumnista Presa), a slede ga Manojlo Manjo Vukotić (Večernje novosti) i Žika Nikolić (RTS).

Na drugoj strani „medalje”, najgore dnevne novine su Alo, Kurir i Pravda, a periodične Skandal, Svet i Pečat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi